Ένωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

ΜΟΥΣΙΚΩΝ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

www.mousikart.gr

mousikart2019@gmail.com

Αθήνα 28/11/2023

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

 

Χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει οι μαθητές-παιδιά μας και στεκόμαστε πλάι τους με τη φυσική μας παρουσία στον δίκαιο αγώνα τους καθώς τα αίτημα τους είναι αιτήματα ολόκληρου του γονεϊκού κινήματος .

Απαιτούμε μαζί τους :

 

 • Μόνιμες προσλήψεις καθηγητών χορού κινηματογράφου και εμπειροτεχνών μουσικών .Είναι αδιανόητο κάθε χρόνο τα παιδιά μας να χάνουν το 1/3 των διδακτικών ωρών εξαιτίας της κωλυσιεργίας του Υπουργείου Παιδείας στην διαδικασία πρόσληψης των εν λόγω καθηγητών

 

 • Ασφαλή και σύγχρονη σχολική στέγη κατάλληλη για την διεξαγωγή των καλλιτεχνικών και μουσικών μαθημάτων .

 

 • Κατάργηση των χιλιομετρικών αποστάσεων στις μετακινήσεις των μαθητών ,δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα μετακινήσεων ώστε όλοι οι μαθητές να μετακινούνται από και προς τα σχολεία τους και να μην γίνονται έρμαια των άγονων διαγωνισμών .Παράλληλα απαιτούμε την πρόσληψη συνόδων με σκοπό την ασφάλεια των μαθητών .

 

 • Πιστοποίηση σπουδών των μαθητών των μουσικών σχολείων σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ΥΑ Γ2/3375/30-06-1999 (ΦΕΚ1505/Β’/22-07-1999) με παράλληλη επέκταση και στους μαθητες των καλλιτεχνικών σχολείων ώστε να μπορούν να κατοχυρώνουν την πιστοποίηση των σπουδών τους και τα επαγγελματικά τους δικαιώματα .

 

 • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης με σκοπό την ενίσχυση,συντήρηση της υλικοτεχνικής υποδομής των σχολείων που είναι απαραίτητη για την απρόσκοπτη διαδικασία μάθησης ειδικά των μουσικών και καλλιτεχνικών μαθημάτων .

 

 • Συγγραφή νέων συγγραμμάτων μουσικής και καλλιτεχνικών μαθημάτων και δωρεάν παροχή τους στους μαθητές.

 

 • Κατάργηση του ΠΔ 85/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΕΓΜΚΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 19/11/23

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

ΜΟΥΣΙΚΩΝ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

www.mousikart.gr

mousikart2019@gmail.com

Αθήνα 24/11/2023

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΕΓΜΚΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 19/11/23

 

Με μαζική συμμετοχή των εκπροσώπων των μαθητών , των εκπαιδευτικών και των συλλόγων γονέων των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων της Αττικής , πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη που διοργάνωσε η ΠΕΓΜΚΣ ΤΗΝ Κυριακή 19 Νοεμβρίου στα γραφεία της (ΟΛΜΕ) για την καταγραφή των προβλημάτων των σχολείων αλλά και τον κοινό συντονισμό με πολύμορφες δράσεις.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν αντιπρόσωποι εκπαιδευτικοί της ΟΛΜΕ και τοπικών ΕΛΜΕ Πειραιά – Νοτίου Τομέα Αττικής- Περιστερίου και εκπαιδευτικοί από τους συλλόγους διδασκόντων των σχολείων. Γονείς από τα ΔΣ των συλλόγων των Μουσικών Αθήνας, Ιλίου, Αλίμου, Παλλήνης καθώς και από τα Καλλιτεχνικά Αθήνας, Περιστερίου, Γέρακα ενώ τον τόνο έδωσε η δυναμική παρουσία των μαθητών των 15μελών των από τα Μουσικά Σχολεία Αλίμου, Ιλίου, Παλλήνης και από τα Καλλιτεχνικά Γέρακα, Περιστερίου, Αθήνας.

Η κατάσταση που κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι των μαθητών και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά είναι :

Η ακαταλληλότητα των κτιρίων, οι συστεγάσεις με άλλα σχολεία, η ακαταλληλότητα των αιθουσών , αίθουσες μέσα σε ντουζιέρες , αίθουσες αποθήκες, αίθουσες χορού που οδηγούν σε τραυματισμό των μαθητών χορού, με φουσκωμένα πατώματα, αίθουσες που πλημμυρίζουν , δανεικές αίθουσες ακόμα και από την εκκλησία, αυτοσχέδιες αίθουσες με διαχωριστικά παραβάν. Όλα αυτά είναι μόνο κάποια από τα παραδείγματα που ανέδειξαν οι μαθητές .

Ο συνδυασμός της έλλειψης κατάλληλης στέγης καθώς και της μεταφοράς των μαθητών, μαζί με τις ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, αναλώσιμα , μουσικά όργανα και δωρεάν σύγχρονα συγγράμματα, επιβαρύνουν την καθημερινότητα των μαθητών αλλά και τον οικογενειακό προγραμματισμό με αποτέλεσμα μαθητές να σταματούν τις σπουδές τους όπως μας κατήγγειλαν τα παιδιά.

Επιπλέον η αγωνία των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών για την τύχη των μη πιστοποιημένων σπουδών τους , των ανύπαρκτων αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών σε όλες τις κατευθύνσεις χορού, εικαστικών, θεάτρου – κινηματογράφου και μουσικών, τα αδιαβάθμητα πτυχία και την νέα κατάσταση που διαμορφώνει το ΠΔ 85, ταυτόχρονα με την αδιοριστία μόνιμων εκπαιδευτικών και τα εκπαιδευτικά κενά που ακόμα μετράμε ενώ φτάνουν Χριστούγεννα κάνει την αγωνιστική παρέμβαση όλων μας και τον συντονισμό μας σε κοινές πολύμορφες δράσεις τοπικού και πανελλαδικού χαρακτήρα επιτακτική. Η θετική εμπειρία των τελευταίων μηνών με τις διεκδικήσεις μας για την προαγωγή των μαθητών των Μουσικών Γυμνασίων και τις διαμαρτυρίες των μαθητών το προηγούμενο διάστημα, όπως και την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στα σχολεία της Θεσσαλίας επιβάλλουν πιο άμεσα αντανακλαστικά και τον κοινό μας συντονισμό για πιο αποτελεσματικές και δυναμικές κινητοποιήσεις.

Η ΠΕΓΜΚΣ καλεί σε δράση για την προβολή των αιτημάτων μας στο κέντρο της Αθήνας, σε μέρα και ώρα που θα αποφασίσουμε μαζί με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων γιατί η Τέχνη δεν είναι πολυτέλεια είναι ανάγκη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΕΓΜΚΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 19_11_23

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023 ΣΤΙΣ 17:00 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

ΜΟΥΣΙΚΩΝ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

www.mousikart.gr

mousikart2019@gmail.com

Αθήνα 15/11/2023

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων διοργανώνει σύσκεψη – συζήτηση με εκπρόσωπους μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων της Αττικής, την Κυριακή 19/11 στις 17:00 στα γραφεία της (ΟΛΜΕ) Κορνάρου 2 και Ερμού.Η σκέψη μας είναι πως ήρθε η ώρα και σε επίπεδο Αττικής :

– να γνωριστούμε από κοντά,

– να καταγράψουμε συγκεκριμένα τα προβλήματα των σχολείων της Αττικής

– να ανταλλάξουμε ιδέες και γνώμες για τη διοργάνωση κοινών αγωνιστικών και άλλων πολύμορφων δράσεων.

Όλα αυτά τα χρόνια, όσες φορές βρεθήκαμε μαζί στο δρόμο, σε συναυλίες και καλλιτεχνικές δράσεις στο Σύνταγμα, σε κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις έξω από το Υπουργείο Παιδείας, κατακτήσαμε πολλά.

Για κανέναν και για καμία από εμάς η μουσική και καλλιτεχνική Παιδεία δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη.

Από το “άστεγο σχολείο” του Καλλιτεχνικού Αθήνας έως τα προβλήματα των κενών, των υποδομών και της μεταφοράς, όλα δείχνουν πως ήρθε η ώρα να φωνάξουμε, να τραγουδήσουμε και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας. Διαβάστε περισσότερα…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

ΜΟΥΣΙΚΩΝ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

www.mousikart.gr

mousikart2019@gmail.com

Αθήνα 06/11/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαιρετίζουμε την αυριανή συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Σύνταγμα στις 11:30 που διοργανώνει το συντονιστικό μαθητών μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων αντιδρώντας στον βίαιο ξυλοδαρμό της 16χρονης μαθήτριας η οποία συμμετείχε στην αντιφασιστική συναυλία στο Ν. Ηράκλειο το Σάββατο 4 Νοεμβρίου και σύμφωνα με καταγγελίες προήλθε από άνδρες της ΟΠΚΕ . Δεν ξεχνάμε την προκλητική παρουσία της αστυνομίας στο νοσοκομείο Γεννηματάς την οποία κατήγγειλαν νοσηλευτές και γιατροί όταν μεταφέρθηκε η ανήλικη μαθήτρια.

 • Καταδικάζουμε την άσκηση βίας από τις δυνάμεις καταστολής.
 • Απαιτούμε να διερευνηθούν όλες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες η κρατική αυθαιρεσία οδήγησε την ανήλικη στο νοσοκομείο .
 • Καμία συγκάλυψη στην κρατική βία.

Διαβάστε περισσότερα…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΣΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

ΜΟΥΣΙΚΩΝ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

www.mousikart.gr

mousikart2019@gmail.com

Αθήνα 31/10/2023

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Τετάρτη 11/10/2023 πραγματοποιήθηκε η αλληλεγγύη στα Μουσικά σχολεία της Θεσσαλίας. Οι καθηγητές, τα παιδιά μας και οι γονείς, συγκέντρωσαν και παρέδωσαν 8 τόνους υλικό με είδη πρώτης ανάγκης. Τα πράγματα μεταφέρθηκαν από το μουσικό σχολείο Ιλίου όπου και είχαν συγκεντρωθεί, στα μουσικά σχολεία Βόλου Λάρισας Τρικάλων και Καρδίτσας όπου και παραδόθηκαν για να δοθούν σε γονείς και μαθητές που έχουν ανάγκη, μετά και τις τεράστιες καταστροφές που υπέστησαν οι περιοχές από τις πλημμύρες.

Η υποδοχή από τα παιδιά τους γονείς και τους καθηγητές ήταν συγκινητική και τους ευχαριστούμε. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλαν ώστε να έχει επιτυχία η όλη προσπάθεια. Ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε τους καθηγητές τους μαθητές και τους γονείς που συνέβαλαν στο πακετάρισμα, καθώς επίσης και στον οδηγό του φορτηγού που δυο μέρες συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να φέρουμε εις πέρας την αποστολή.

Εκ μέρους της πανελλήνιας ένωσης γονέων μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων λέμε ότι συνεχίζουμε και θα είμαστε δίπλα σε όποιον έχει ανάγκη.

Επισυνάπτονται φωτογραφίες.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΣΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ: ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΜΕΝΗ

Αθήνα 30/10/2023

 

 

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΜΕΝΗ

 

Κοντεύει Νοέμβρης και όπως σε όλα τα σχολεία , έτσι και στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία μετράμε χιλιάδες εκπαιδευτικά κενά σε γενική παιδεία αλλά και στους καθηγητές χορού, κινηματογράφου και εμπειροτέχνες μουσικούς. Χιλιάδες παιδιά χωρίς παράλληλη στήριξη , σχολικούς νοσηλευτές, ειδικό βοηθητικό προσωπικό , χωρίς σχολικές μεταφορές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Σχολικά κτίρια ακατάλληλα , παλιοί στρατώνες , πλάι σε νεκροταφεία , σε κοντέινερ, συστεγαζόμενα με μαθητές νομάδες , κάποια να κρέμονται και στο χείλος του γκρεμού, χωρίς υποδομές. Σχολεία χωρίς ελέγχους στατικότητας ,χωρίς συντηρήσεις με αποτέλεσμα να πέφτουνε σοβάδες και να πλημμυρίζουν σε κάθε δυνατή βροχή… Χωρίς να πληρούν δηλαδή τις προϋποθέσεις της ασφάλειας καταρχήν για τους μαθητές αλλά και τις παιδαγωγικές και εκπαιδευτικές ανάγκες τους . Διαβάστε περισσότερα…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

ΜΟΥΣΙΚΩΝ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

www.mousikart.gr

mousikart2019@gmail.com

Αθήνα 28/09/2023

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συντασσόμαστε με την εκπαιδευτική κοινότητα του καλλιτεχνικού σχολείου Αργολίδας το οποίο αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα στη λειτουργία του . Ένα σχολείο το οποίο ιδρύθηκε πριν 3 χρόνια και είδη μέτρα τις πληγές του . Ένα καλλιτεχνικό σχολείο χωρίς εργαστήρια θεάτρου-κινηματογράφου ,θετικών επιστημών και πληροφορικής. Αναρωτιόμαστε πώς θα καλύψει η πολιτεία από του χρόνου την ανάγκη εξυπηρέτησης  των Λυκειακών τμημάτων που θα ιδρυθούν . Ένα σχολείο χωρίς αθλητικές υποδομές στον αύλειο χώρο και με ελλείψεις στους χώρους υγιεινής που δεν επαρκούν για μαθητές και εκπαιδευτικούς .

Οι ελλείψεις όμως δεν σταματούν εδώ .

Αναρωτιόμαστε γιατί δεν δημιουργήθηκε τμήμα χορού για τη φετινή Α γυμνασίου ενώ υπάρχουν συμμετοχές .

Διαβάστε περισσότερα…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

ΜΟΥΣΙΚΩΝ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

www.mousikart.gr

mousikart2019@gmail.com

Αθήνα 18/09/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η πρώτη εβδομάδα της σχολικής χρονιάς βρίσκει μαθητές γονείς και εκπαιδευτικούς σε απόγνωση .Στα σχολεία μας υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις ωρών διδασκαλίας με τη πλειοψηφία των σχολείων να υπολειτουργούν με 3ωρα και 4ωρα

Η κωλυσιεργία του Υπουργείου Παιδείας είναι αδιανόητη καθώς η προκήρυξη των καθηγητών χορού και κινηματογράφου έχει ανακοινωθεί πάνω από ένα μήνα και ακόμα δεν έχουν συσταθεί οι επιτροπές μοριοδότησης των ενδιαφερομένων καθηγητών . Ακόμα δυσμενέστερη είναι η κατάσταση στα μουσικά σχολεία καθώς η προκήρυξη για τους εμπειροτέχνες μουσικούς δεν έχει καν αναρτηθεί γεγονός που διαβεβαιώνει τις εκτιμήσεις μας ότι οι καθηγητές θα είναι στα σχολεία σε περισσότερο από 2 μήνες .

Απαιτούμε :

 • Άμεση σύσταση και συνεδρίαση των επιτροπών μοριοδότησης των ενδιαφερομένων καθηγητών χορού και κινηματογράφου
 • Άμεση ανάρτηση της προκήρυξης των εμπειροτεχνών μουσικών
 • Άμεση κάλυψη των κενών σε μαθήματα γενικής γενικής παιδείας

 

Καλούμε τους συλλόγους γονέων των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων στη δημοσιοποίηση των κενών των σχολείων τους .

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18_9_2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

ΜΟΥΣΙΚΩΝ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

www.mousikart.gr

mousikart2019@gmail.com

Αθήνα 30/07/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023 παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας από την Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων καθώς και της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής μαζί με γονείς συναντήθηκαν με τον Γ. Γραμματέα του Υπουργείου και άλλα στελέχη του απαιτώντας την κατάργηση της απαράδεκτης Υπουργικής απόφασης η οποία στερεί αδικαιολόγητα από μαθητές του Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων  την συνέχιση των σπουδών τους αν έστω και σε ένα μουσικό μάθημα δεν συγκεντρώσουν την βάση του 10, ανεξαρτήτως μέσου όρου και χωρίς δικαίωμα επανεξέτασης τον Σεπτέμβρη. Εντύπωση μας προκάλεσε η επιχειρηματολογία που αφορούσε τη συγκεκριμένη διάταξη ότι είναι απαίτηση της μουσικής επιτροπής επιβεβαιώνοντας την προχειρότητα της συγκεκριμένης ΥΑ που ωθεί στο εξής παράδοξο:  μαθητές να ¨επιλέγουν¨ να κρίνονται μετεξεταστέοι και σε ένα μάθημα γενικής παιδείας, αν μείνουν σε ένα μουσικό μάθημα, ώστε να έχουν την ευκαιρία επανεξέτασης τον Σεπτέμβριο. Επιμείναμε στην αδικαιολόγητη διάκριση που καταφέρνει αυτή η απόφαση σε βάρος των μαθητών  αναδεικνύοντας την αντίφαση των άρθρων  διεκδικώντας να καταργηθεί και να επιστρέψουν οι μαθητές πίσω στα μουσικά τους σχολεία όπου ανήκουν .

Επιπλέον αναδείξαμε τις ευθύνες που φέρει το υπουργείο αν δεν μεριμνήσει για την άμεση τοποθέτηση καθηγητών χορού και κινηματογράφου και εμπειροτεχνών μουσικών για τα σχολεία μας ώστε απρόσκοπτα οι μαθητές από την πρώτη μέρα  της χρονιάς να παρακολουθούν κανονικά όλα τους τα μαθήματα. Στο τραπέζι τέθηκαν και οι ελλείψεις εγκεκριμένων και δωρεάν συγγραμμάτων που είναι απαραίτητα για όλους τους μαθητές στα ειδικά μαθήματα. Διαβάστε περισσότερα…

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 09:00πμ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

ΜΟΥΣΙΚΩΝ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

www.mousikart.gr

mousikart2019@gmail.com

Αθήνα 26/07/2023

Προς  

 1. ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
 2. ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

 

Κοιν/ση:

 1. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
 2. ΑΣΓΜΕ
 3. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
 4. ΜΜΕ

ΘΕΜΑ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας

Το Υπουργείο Παιδείας εξακολουθεί να κωφεύει απέναντι στη διαμαρτυρία  συλλόγων γονέων για την απαράδεκτη και άδικη Υ/Α 20923/Δ2/2021 σχετικά με την προαγωγή των μαθητών του γυμνασίου των Μουσικών σχολείων. Σε αντίθεση με τους μαθητές των άλλων σχολείων στερεί το δικαίωμα  προαγωγής τους  στη δευτεροβάθμια  με τον γενικό μέσο όρο  και παράλληλα το δικαίωμα τους να επανεξεταστούν τον Σεπτέμβρη καταστρατηγώντας τη Συνταγματική έννοια της ισονομίας.

Η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων έγκαιρα ανέδειξε το ζήτημα στο  Υπουργείο Παιδείας με επιστολή στις 5/6/23, ώστε να μεριμνήσει  και να μην βρεθούν δεκάδες  μαθητές στη δυσάρεστη θέση να αποχωρήσουν από το μουσικό τους σχολείο και να υπομείνουν αυτήν την αδικαιολόγητη διάκριση που το μόνο που πετυχαίνει είναι να ματαιώσει τα όνειρά τους και να δημιουργεί διακρίσεις στον μαθητικό πληθυσμό.

 

Στην ίδια λογική το Υπουργείο Παιδείας αδιαφορεί επιδεικτικά στην επιστολή που αποστείλαμε ως Πανελλήνια Ένωση την 29/06/2023, ζητώντας να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την πρόσληψη καθηγητών χορού, κινηματογράφου και εμπειροτεχνών μουσικών . Επιπρόσθετα αναδείξαμε το ζήτημα αποστέλλοντας το αίτημά μας και στις κοινοβουλευτικές ομάδες, με το ΚΚΕ να καταθέτει αναφορά την 21/07/2023.  Έως σήμερα ουδεμία απάντηση έχουμε λάβει γεγονός που ενισχύει την αγωνία μας για το αν τα παιδιά μας με το πρώτο κουδούνι θα είναι σε θέση να διδαχτούν το αντικείμενο που αγαπούν . Διαβάστε περισσότερα…