ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΠΕΓΜΚΣ για την Αθώωση του Παναγιώτη Κουφαλάκου

 

 Αθήνα 30/11/2017

 

Αθώος κρίθηκε ο Παναγιώτης Κουφαλάκος από  το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Τρίπολης, χθες το πρωί.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, Παναγιώτης Κουφαλάκος και Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων (εκείνο το χρονικό διάστημα ), αντιμετώπιζε την κατηγορία της παράνομης εισόδου, στο Μουσικό Σχολείο της Τρίπολης.

Συγκεκριμένα, στις 18 Οκτωβρίου του 2013, ημέρα  Πανελλαδικής κινητοποίησης –δράσης των μαθητών, γονέων και καθηγητών των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, θέλησε να ενημερώσει τη σχολική κοινότητα για την κινητοποίηση, με την ιδιότητα του Γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης.

Ο Διευθυντής του σχολείου, υπέβαλε μήνυση και ο κ. Κουφαλάκος βρέθηκε στο εδώλιο, ως εξωσχολικός, για παράνομη εισβολή σε σχολικό χώρο.

Ενώ, η πραγματικότητα είναι ότι μπήκε στο σχολείο, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής κινητοποίησης με το ήθος και το ύφος που διακρίνει τους γονείς, οι οποίοι αγωνίζονται έντιμα για τις ελλείψεις και τα προβλήματα στα σχολεία, συνοδευόμενος από καθηγητές, γονείς και μαθητές, προκειμένου να ενημερώσει για τα αιτήματα της κινητοποίησης.

Μια κινητοποίηση που στηρίχτηκε και από την  Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Αρκαδίας, αλλά και τις ΕΛΜΕ Πανελλαδικά, με τρίωρη στάση εργασίας.

Είναι μια σημαντική απόφαση της δικαιοσύνης και το μήνυμα προς όλους είναι σαφές, ότι η συνδικαλιστική δράση δεν μπορεί να ποινικοποιηθεί.

Είναι αδιανόητο ο εκπρόσωπος των γονέων να χαρακτηρίζεται εξωσχολικός και να διώκεται από το σχολικό χώρο από τον ίδιο τον διευθυντή.

Η δίκη έγινε στο Πλημμελειοδικείο της Τρίπολης και την αλληλεγγύη τους στον Παναγιώτη Κουφαλάκο εκδήλωσαν με ανακοινώσεις και ψηφίσματα πλήθος σωματείων και άλλων φορέων.

Συνεχίζουμε τους αγώνες μας για καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης, τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους εκπαιδευτικούς, με στόχο να μπορούν να λειτουργούν καλύτερα τα Σχολεία μας.