Ανακοίνωση για το Καλλιτεχνικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

ΜΟΥΣΙΚΩΝ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

www.mousikart.gr                                                                                                     Αθήνα 27-1-2018                                                                                                                                                                 Αριθμ. Πρωτ: 5

 

Αγαπητοί γονείς, μαθητές και καθηγητές, του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων συμμετέχει και συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα που κάνετε χρόνια τώρα, για να αποκτήσει στέγη το Σχολείο μας, που τόσο ανάγκη το έχει η τοπική σας κοινωνία.

Είναι απαράδεκτο αυτό, που σας ανάγκασαν να βιώνετε τόσα χρόνια – δύο ξεχωριστά κτίρια, το ένα περίπου δυο χιλιόμετρα μακριά από το άλλο. Λέμε «η τέχνη θέλει θυσίες», αλλά αυτό που ζείτε δεν έχει μόνο θυσίες, έχει και ευθύνες, που πρέπει να αναδεικνύονται και να αποδίδονται  για να μην επαναλαμβάνονται τα ιδία κάθε φορά, (όπως – όπως να γίνει το σχολείο και μετά βλέπουμε).

Είναι κάτι που το αντιμετωπίζουμε στην πλειοψηφία των Μουσικών, αλλά και των Καλλιτεχνικών Σχολείων, πρέπει επιτέλους να κατανοηθεί από όλους, Δήμους και Κυβερνήσεις ότι αυτά τα σπουδαία και πολύ αναγκαία Σχολεία έχουν συγκεκριμένες κτιριακές απαιτήσεις.

Δήμοι και Κυβερνήσεις τα ζητούν, τα θέλουν, αλλά δεν πράττουν τα αυτονόητα.    

Αυτοί που τώρα σας κουνούν το δάχτυλο έχουν τεράστιες ευθύνες για την απραξία και την κοροϊδία τόσα χρόνια.

Μαθητές Γονείς και Καθηγητές έχετε δίκιο. Φτάνει ως εδώ !!!

Τρέξατε παντού, ψάξατε, κάνατε ότι πέρναγε από το χέρι σας, βρήκατε την λύση του Παπαφείου. Από την στιγμή που συμφωνείτε και το εγκρίνετε, που μπορεί  να ανταποκριθεί το κτίριο με τις αλλαγές που σίγουρα θα προκύψουν και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς το πιστέψουν και πράξουν ότι υποσχεθούν μπορεί να αποτελέσει μια λύση για τώρα, δηλαδή τα παιδιά μας από Σεπτέμβρη να μπουν σε ένα κτίριο πολύ πιο κοντά στις ανάγκες τους.

Όμως στην συνάντηση σας, με όλους του εμπλεκόμενους φορείς στην οποία επιθυμούμε να συμμετέχει εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης, πρέπει να μπουν τα θεμέλια για να γίνει πράξη το ενδιαφέρον των έξι Δήμων στη Δυτική Θεσσαλονίκη, για Καλλιτεχνικό Σχολείο (αλλά και για Μουσικό προτείνουμε, γιατί δεν φτάνει ένα στη Θεσσαλονίκη μας).

Παράλληλα λοιπόν με την μετεγκατάσταση στο Παπάφειο, και η κατασκευή νέων σύγχρονων Σχολείων γιατί το έχει ανάγκη η κοινωνία, στην Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη με πάνω από ένα εκατομμύριο κατοίκους.

Δεν μπορεί να δίνουν εισαγωγικές εξετάσεις τριακόσιοι μαθητές για το Καλλιτεχνικό και να έχουμε στέγη μόνο για πενήντα. Ποιος δεν βλέπει την ανάγκη για περισσότερα του ενός;

Ποιος δεν βλέπει την ανάγκη της κοινωνίας μας για πολύπλευρη γνώση των παιδιών μας;

Ποιος δεν βλέπει ότι χρειάζεται άμεση λύση το κτιριακό του Καλλιτεχνικού Θεσσαλονίκης;

                   

                                                                      ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                Μενελάου Μενέλαος                                                             Μιχαλάτος Βαγγέλης

                   Τηλ: 6944 996003                                                     Τηλ: 6944 6334419

          email: mmenelaou1@gmail.com                                                   email: vagmihal@gmail.com

Αρ Πρωτ. 5_Ανακοίνωση για Καλλιτεχνικό Θεσσαλονίκης (2)