ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

ΜΟΥΣΙΚΩΝ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

www.mousikart.gr

mousikart2019@gmail.com

1/5/2020

Η ανησυχία των γονιών των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων, όπως άλλωστε και του συνόλου του γονεϊκού κινήματος,  και η ανάγκη διασφάλισης της δημόσιας υγείας, έχουν εκφραστεί επανειλημμένα και μάλιστα πριν το κλείσιμο των σχολείων. Λίγες μέρες μένουν για την επαναλειτουργία των σχολικών μας μονάδων, και τα αιτήματα γονιών, μαθητών, εκπαιδευτικών παραμένουν επίκαιρα! Είναι ανάγκη το Υπουργείο να αναλάβει τις ευθύνες του και να ικανοποιήσει την απαίτηση για ισότιμη μορφωτική διαδικασία και ασφαλή επιστροφή στα σχολεία!

Η μετακύληση των ευθυνών και η καλλιέργεια της αντίληψης πως η προστασία της υγείας των πολιτών αποτελεί ατομική ευθύνη δε λύνει τα προβλήματα ούτε εγγυάται την ασφάλεια μαθητών, των εκπαιδευτικών καθώς και των οικογενειών τους. Τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία έχουν μία σειρά ζητημάτων να αντιμετωπίσουν για τα οποία δεν έχει δοθεί καμία διευκρίνηση! Με ποιο τρόπο θα γίνεται η σίτιση ώστε να μην υποχρεώνονται σε συγχρωτισμό οι μαθητές; Πώς εγγυάται η Πολιτεία την ασφαλή μεταφορά των παιδιών μας; Θα γίνονται απολυμάνσεις στα πούλμαν πριν την είσοδο των μαθητών σε αυτά; Θα τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις; Θα υπάρχουν μέσα ατομικής προστασίας ή θα επιβαρυνθούν για άλλη μία φορά οι γονείς; Τί προβλέπεται για τα μουσικά και καλλιτεχνικά σύνολα; Θα παρέχεται με κρατική χρηματοδότηση ο απαραίτητος εξοπλισμός σε εκπαιδευτικούς και μαθητές ώστε να καταστεί δυνατή η παρακολούθηση τηλεμαθημάτων από όσους αδυνατούν να μεταβούν στη σχολική μονάδα; Πότε θα ενημερωθούν οι γονείς για τις ημερομηνίες έναρξης αιτήσεων, τον τρόπο και τον χρόνο διεξαγωγής των εισαγωγικών εξετάσεων στα σχολεία μας;

Οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων των Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων παραμένουμε σε ετοιμότητα, ελέγχουμε τους όρους λειτουργίας των σχολείων μας  και μαζί με το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας διεκδικούμε:

  • Μόνιμο προσωπικό καθαριότητας κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και μέτρα ατομικής προστασίας με κρατική χρηματοδότηση για μαθητές, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους στις εκπαιδευτικές μονάδες.
  • Μέριμνα για την ισότιμη συμμετοχή των μαθητών στη μορφωτική διαδικασία χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των γονιών.
  • Τήρηση όλων των όρων υγιεινής και ασφάλειας κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών και Εισαγωγικών σε μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία Εξετάσεων. Καθορισμό της ημερομηνίας των Εισαγωγικών Εξετάσεων στα σχολεία μας.
  • Ασφαλή μεταφορά και σίτιση για όλους τους μαθητές.
  • Μέριμνα για την κάλυψη της ύλης που δε διδάχθηκε όσο τα σχολεία παρέμεναν κλειστά. Πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών και λοιπού προσωπικού για την κάλυψη του συνόλου των αναγκών. Ούτε μία ώρα κενό κατά την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

 

Να τηρηθούν όλοι οι όροι ασφάλειας και υγιεινής!

Δωρεάν, δημόσια, ισότιμη εκπαίδευση!!