Δελτίο εσωτερικού τύπου

Το Σάββατο 23/11/2013 πραγματοποιήθηκε συνάντηση, εκπροσώπων των Συλλόγων Γονέων των Μουσικών Σχολείων της Αττικής και του Καλλιτεχνικού σχολείου του Γέρακα, με την συμμετοχή του Γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων και εκπροσώπων της  ΑΣΓΜΕ (Ανωτάτη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας),στη Βερανζέρου  22

Θέμα Απολογισμός της Κινητοποίησης της 18/10/2013, συμπεράσματα και προγραμματισμός δράσης για το άμεσο χρονικό διάστημα.

Έγιναν αναφορές και ενημέρωση για το πώς συμμετείχε στην κινητοποίηση το κάθε σχολείο πανελλαδικά και ανταλλάξαμε θετικές και αρνητικές εμπειρίες πού θα μας βοηθήσουν να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα για το μέλλον.         Αξιολογήθηκε από όλους σαν θετική η προηγούμενη κινητοποίηση, χωρίς όμως να επιφέρει ακόμα αποτελέσματα.

Μετά από διάλογο συνεκτιμήθηκε από όλους η ανάγκη για συνέχιση των κινητοποιήσεων, με πιο δυναμική παρέμβαση.

Αποφασίστηκε ομόφωνα:

Να προχωρήσουμε σε νέα Πανελλαδική κινητοποίηση την Πέμπτη 5/12/2013

Στην Αθήνα να πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση, και μουσική διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με την ΑΣΓΜΕ και την ΠΜΣ (Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο). Στις 11ΠΜ.

Την ίδια ημέρα όσα σχολεία μπορούν και θέλουν να κατέβουν στην Αθήνα η να κάνουν παρέμβαση στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. Αν δεν έχουν ούτε τέτοια δυνατότητα να κάνουν μουσική διαμαρτυρία στην πόλη τους.

Να ζητήσουν οι τοπικοί Σύλλογοι την συνδρομή των τοπικών ΕΛΜΕ , ώστε να διευκολυνθούν με 3ωρες στάσεις εργασίας οι καθηγητές για να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Ανάλογο αίτημα υποβλήθηκε στην ΟΛΜΕ

 

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος

Παπαδούλης Κωνσταντίνος

Ο Γραμματέας

Κουφαλάκος Παναγιώτης