Δελτίο τύπου (ΑΣΓΜΕ)

Βερανζέρου 22, 6ος όροφος, 104 32, ΤΗΛ – ΦΑΞ : 210 5242386,

gt.asgme@gmail.gr, www.goneis.org

27/11/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

          Σε συνέχεια των κινητοποιήσεων και των αγώνων που έχουν προηγηθεί το προηγούμενο διάστημα, η ΑΣΓΜΕ ανταποκρινόμενη για άλλη μια φορά στο αίτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων στηρίζει και συμπαραστέκεται στην πανελλαδική κινητοποίηση που διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση με αφορμή τα κενά των εκπαιδευτικών, την μεταφορά και σίτιση των μαθητών.

Πέμπτη 5/12 και ώρα 11:00πμ, συγκέντρωση    

μουσικής διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας.

Καλούμε τις Ομοσπονδίες, μέλη μας, να στηρίξουν και να συμμετέχουν έμπρακτα στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις, να οργανώσουν αγώνες σε κάθε Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Να πάρουν πρωτοβουλίες και να καλέσουν σε συμμέτοχη τις Ενώσεις και τους Συλλόγους γονέων, τα 15μελη και τους μαθητές. Υπάρχουν χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών στα ολοήμερα δημοτικά, στην ειδική αγωγή, στις ειδικότητες, σε βοηθητικό προσωπικό, κενά σε ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ στους τομείς που καταργήθηκαν και όχι μόνο.

Η ΑΣΓΜΕ μετά την συνάντησή της με μέλη του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων, ανέλαβε την ευθύνη για να ενημερώσει τους παραβρισκόμενους φορείς στην σύσκεψη της ΟΛΜΕ που έγινε την Δευτέρα 25/11, για την κινητοποίηση στις 5/12, επιδιώκοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη της ΟΛΜΕ και όλων των ΕΛΜΕ (στάσεις εργασίας, μη εγγραφή απουσιών και οικονομική στήριξη των Μουσικών από τις περιφέρειες).

Συντονίζουμε την δράση μας Ομοσπονδίες – Ενώσεις -Σύλλογοι Γονέων

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

ΓΟΝΕΙΣ, ΜΑΘΗΤΕΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

  

Παλεύουμε για:

ü  Να καλυφτούν εδώ και τώρα τα χιλιάδες κενά των εκπαιδευτικών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

ü  Να δοθεί εδώ και τώρα ένα γεύμα σε κάθε μαθητή, σε όλα τα σχολεία με την ευθύνη του κράτους και τις υποδομές των Δήμων χωρίς χορηγούς και ΜΚΟ.

ü  Καμία σύμπτυξη τμήματος, καμία συγχώνευση σχολείου, 20 μαθητές στην τάξη.

ü  Αποκλειστικά δωρεάν, δημόσια και ασφαλή μεταφορά των μαθητών.

ü  Άρση της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών στον τομέα των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ που καταργήθηκαν, επαναλειτουργία  όλων των τομέων που καταργήθηκαν στα ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ.

ü  Όχι στην ιδιωτικοποίηση της τεχνολογικής εκπαίδευσης.

 

 

Όλοι και όλες την Πέμπτη 5/12, στο Υπουργείο Παιδείας.