Δελτίο τύπου για Περιφερειακή Σύσκεψη στο Ίλιον 15/10/17

Αθήνα 19/10/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Περιφερειακή Σύσκεψη Αττικής που κάλεσε η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων στις 14/10/17.

Η σύσκεψη φιλοξενήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου και συμμετείχαν τα προεδρία Συλλόγων γονέων καθώς και οι αντιπρόσωποι των γονέων στην Πανελλήνια Ένωση, του Καλλιτεχνικού Γέρακα, των Μουσικών Σχολείων Αλίμου, Αθηνών, Ιλίου και γονείς από το Καλλιτεχνικό Περιστερίου.

Αφού παρουσιάστηκε η εικόνα των σχολείων Πανελλαδικά, τα ιδιαίτερα θέματα που απασχολούν το κάθε σχολείο ξεχωριστά, ενημερώθηκαν οι γονείς για τις ενέργειες τις Πανελλήνιας Ένωσης από τον Μάρτιο μέχρι τώρα καθώς και για τις αποφάσεις του Δ.Σ που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο με έμφαση το καλλίτερο συντονισμό για την επιτυχία της ημέρας Πανελλαδικής δράσης.

Στο πνεύμα αυτό καταλήξαμε ότι πρέπει να καλεστούν και άλλοι φορείς σχετικοί

πχ Σωματείο Ελλήνων ηθοποιών, Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, Ομοσπονδία Γονέων, Ενώσεις γονέων κ.α.

Είναι σημαντικό ότι υπήρξε γόνιμος προβληματισμός που μας οδήγησε στην απόφαση ότι η 30 Οκτωβρίου δεν είναι φυσικά η αρχή αλλά ούτε το τέλος της δράσης γονιών, μαθητών και καθηγητών.

Εκτός των άλλον αναδείχτηκε το θέμα με τις διπλές και τριπλές αναθέσεις μαθημάτων που παίρνει διαστάσεις, αναλύθηκε το θέμα των πτυχίων και τις πιστοποιήσεις που δικαιούνται οι μαθητές μας , το εξοντωτικό λύκειο αλλά και το νέο που ετοιμάζουν και η μέχρι τώρα αποκρουστική εικόνα των σχολείων με τη μέθοδο ΣΔΙΤ.