Δελτίο Τύπου για την Συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας 24/10/17

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Πραγματοποιήθηκε χθες 24/10/17 από τις 12: 00 έως τις 13: 00, συνάντηση στο Υπουργείο με τον κ. Νικόλα Τσαφταρίδη, συνεργάτη του Υπουργού Παιδείας.

Ο Γ.Γ του Υπουργείου ήταν ενημερωμένος αλλά δεν πρόλαβε να μας συναντήσει.

Στην συνάντηση θέσαμε ένα – ένα τα θέματα των Σχολείων μας, όπως αυτά έχουν εκφραστεί μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις της ΠΕΓΜΚΣ.

  • Κάλυψη των κενών με μόνιμους εκπαιδευτικούς στα Μουσικά, Καλλιτεχνικά και Γενικής παιδείας μαθήματα.
  • Να έχουνε μεταφορά οι μαθητές από την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς.
  • Να υπάρχει σίτιση από την πρώτη ημέρα και ενιαία σε όλα τα σχολεία, παίρνοντας υπόψη το ιδιαίτερο κλίμα και την τοπική παραγωγή.
  • Να εφαρμοστεί ο Νόμος που διέπει την ίδρυση των σχολείων μας και να δοθούν αναδρομικά στους αποφοίτους, μετά από εξετάσεις, τα Πτυχία Θεωρητικών Ευρωπαϊκής Μουσικής, Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής και Ελληνικών Παραδοσιακών Οργάνων καθώς και πιστοποίηση επιπέδου σπουδών (κατατακτήριες).
  • Να λυθούν τώρα τα προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής από τα βιβλία μέχρι τα κτίρια.
  • Και Λύκειο που δεν θα είναι εξεταστικό κέντρο και δεν θα εξοντώνει τους μαθητές στο κυνήγι των Πανελλαδικών , αλλά θα συνεχίζεται η μάθηση στην δεύτερη και τρίτη τάξη.

Αναφερθήκαμε σε ένα – ένα τα σχολεία μας κάνοντας γνωστά τα ιδιαίτερα άμεσα θέματα που τους απασχολούν .

Επίσης αναφέραμε στο πως βλέπουμε ολοκληρωμένα αυτό που εν συντομία ονομάζουμε πιστοποίηση, αναλυτικά προγράμματα, βιβλία, καθηγητές, πτυχίο, πιστοποίηση σπουδών (κατατακτήριες ).

Εκφράσαμε την αντίθεση μας στις διπλές και τριπλές αναθέσεις μαθημάτων σε ένα καθηγητή.

Επισημάναμε ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που δεν κάνει ο μαθητής τελικά το όργανο που έχει επιλέξει και πως υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε όλα τα σχολεία, καθηγητών μουσικών οργάνων και ιδιαίτερα για Ελληνικά παραδοσιακά όργανα.

Θίξαμε το θέμα των νέων σχολείων και πως εμείς οι γονείς το βλέπουμε. Ρωτήσαμε γιατί δεν άνοιξαν στην Ελευσίνα και στη Λιβαδειά.

Τονίσαμε την αποκρουστική εικόνα των ΣΔΙΤ.

Τέλος ο Κ. Τσαφταρίδης μεταφέροντας μας και την άποψη του Γ.Γ. του Υπουργείου,

υποσχέθηκε ότι μετά τους αναπληρωτές που ήρθαν, θα υπάρξουν άμεσες προσλήψεις ωρομίσθιων για να καλυφτούν τα κενά. Καταλαβαίνω είπε, ότι τα 20ωρα δεν είναι η λύση, αλλά κάνουμε ότι καλλίτερο μπορούμε.

Μας ενημέρωσε ότι θα δοθεί πριμοδότηση σε όλα τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά από 10.000 ευρώ σε είδος, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε σχολείου.

Και ότι έχει δρομολογηθεί εκ νέου η πιστοποίηση, εκτός του πτυχίου για τα Ελληνικά παραδοσιακά  όργανα, που έχει γίνει Πανεπιστημιακού Επιπέδου.

Εντύπωση όσων παρευρεθήκαμε είναι ότι σαν Πανελλήνια Ένωση, πιέζοντας

με σοβαρότητα, έγκαιρα, με  αποφασιστικότητα και προπαντός με καθαρό και έντιμο αγώνα, μπορούμε να έχουμε μικρές νίκες.

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ …

ΣΤΙΣ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΛΑ… ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ… ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ !!!