ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ-ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

ΜΟΥΣΙΚΩΝ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

www.mousikart.gr

mousikart2019@gmail.com

 

Αθήνα, 29/3/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ως Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων χαιρετίζουμε τη σημερινή κινητοποίηση Γονέων και Μαθητών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αθηνών και ευχόμαστε ο αγώνας τους να δικαιωθεί . Έχει αποδειχθεί άλλωστε ότι η αγωνιστικότητα με μαζική συμμετοχή φέρνει αποτελέσματα .

Συνυπογράφουμε το ψήφισμα που εξέδωσε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου χθες Κυριακή 28 Μάη 2023 και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον δίκαιο αγώνα τους .

Η συνεχόμενη υποχρηματοδότηση της Παιδείας εκτός των άλλων έχει αντίκτυπο και στην σχολική στέγη καθώς από το 2019 το σχολείο μετακινείται και συστεγάζεται σε ακατάλληλα κτίρια που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ενός καλλιτεχνικού σχολείου.

  • Απαιτούμε να δοθεί άμεση λύση στο κτιριακό του καλλιτεχνικού σχολείου Αθηνών και να σταματήσει ο εμπαιγμός που δέχονται μαθητές και γονείς από τον δήμο Αθηναίων.
  • Απαιτούμε να γίνει πράξη η δέσμευση του δήμου Αθηναίων και να παραδοθεί στην σχολική κοινότητα το παλιό 5ο Λύκειο επί της οδού Πρασσά, πληρώντας όλες τις προϋποθέσεις για την ασφάλεια μαθητών εκπαιδευτικών με χώρους που ανταποκρίνονται στις εκπαιδευτικές ανάγκες . Η δέσμευση του Δήμου Αθηναίων προέβλεπε την στέγαση του καλλιτεχνικού σχολείου Αθηνών το 2021 και μέχρι σήμερα παραμένει υπόσχεση που αλλάζει ημερομηνίες υλοποίησης .
  • Απαιτούμε να διακοπεί κάθε προσπάθεια μεταφοράς της φετινής Α λυκείου στο 6ο ΕΠΑΛ φορτώνοντας ένα ακόμα πρόβλημα στην εκπαιδευτική κοινότητα.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Τασιούλας Βασίλης                                                             Μαργαρίτη Κατερίνα