ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΕΓΜΚΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

ΜΟΥΣΙΚΩΝ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

www.mousikart.gr

mousikart2019@gmail.com

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

 

     Η ΠΕΓΜΚΣ καταγγέλλει την απαράδεκτη καθυστέρηση  του Υπουργείου Παιδείας για την άμεση κατάργηση του σφάλματος που ενυπάρχει στην υπ. αριθμ. 20923/Δ2/2021 Υπουργική Απόφαση σχετικά με τη λειτουργία των Μουσικών Σχολείων,  με αποτέλεσμα την απομάκρυνση μαθητών του γυμνασίου επειδή βαθμολογήθηκαν κάτω από δέκα σε μουσικό μάθημα χωρίς τη δυνατότητα επανεξέτασής του και ανεξάρτητα από τον μέσο όρο του μαθητή όπως συμβαίνει σε όλα τα υπόλοιπα γυμνάσια!!! 

      Mετά και την δέσμευση του γ. Γραμματέα του Υπ. Παιδείας κ. Κόπτση, κατόπιν συνάντησης με την ΠΕΓΜΚΣ από τις 21/12/2022, πως πράγματι πρόκειται για λάθος και πως θα μελετήσουν το θέμα οι νομικοί σύμβουλοι… θεωρούμε απαράδεκτο να εφαρμόζεται η συγκεκριμένη απόφαση σε βάρος των μαθητών των μουσικών γυμνασίων και πως πρόκειται για αδικαιολόγητη διάκριση χωρίς να προκύπτει κάποια συγκεκριμένη εκπαιδευτική ανάγκη.

     Το ΔΣ της ΠΕΓΜΚΣ πρόσφατα με επιστολή του στις 5/6/2023 είχε υπενθυμίσει στο Υπουργείο τη συγκεκριμένη άδικη Υπουργική Απόφαση και την ολιγωρία του υπουργείου να παρέμβει έγκαιρα ώστε να μην κινδυνέψουν και φέτος μαθητές των μουσικών γυμνασίων να βρεθούν στη δυσάρεστη θέση να αποχωρήσουν από το μουσικό σχολείο.

     Είναι ακατανόητο να αντιμετωπίζονται με αυτόν τον τιμωρητικό τρόπο οι μαθητές των μουσικών γυμνασίων και να οδηγούνται στην έξοδο από τη μοναδική δωρεάν δημόσια μουσική εκπαίδευση, ενώ την ίδια στιγμή οι εκπαιδευτικοί που καλούνται να διδάξουν τα συγκεκριμένα υποχρεωτικά μαθήματα να διορίζονται στη μέση της χρονιάς με ευθύνη του ιδίου του Υπουργείου.

     Ως γονείς απαιτούμε τώρα από το Υπουργείο Παιδείας να καταργήσει τις διατάξεις της υπ. αριθμ. 20923/Δ2/2021 (ΦΕΚ878/Β/05-3-2021) και να επιστρέψουν οι μαθητές πίσω στα σχολεία τους.

     Απαιτούμε να ισχύει για την προαγωγή των μαθητών μουσικών γυμνασίων ότι ισχύει και στα υπόλοιπα γυμνάσια της χώρας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ