ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

ΜΟΥΣΙΚΩΝ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

www.mousikart.gr

mousikart2019@gmail.com

Αθήνα 30/07/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023 παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας από την Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων καθώς και της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής μαζί με γονείς συναντήθηκαν με τον Γ. Γραμματέα του Υπουργείου και άλλα στελέχη του απαιτώντας την κατάργηση της απαράδεκτης Υπουργικής απόφασης η οποία στερεί αδικαιολόγητα από μαθητές του Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων  την συνέχιση των σπουδών τους αν έστω και σε ένα μουσικό μάθημα δεν συγκεντρώσουν την βάση του 10, ανεξαρτήτως μέσου όρου και χωρίς δικαίωμα επανεξέτασης τον Σεπτέμβρη. Εντύπωση μας προκάλεσε η επιχειρηματολογία που αφορούσε τη συγκεκριμένη διάταξη ότι είναι απαίτηση της μουσικής επιτροπής επιβεβαιώνοντας την προχειρότητα της συγκεκριμένης ΥΑ που ωθεί στο εξής παράδοξο:  μαθητές να ¨επιλέγουν¨ να κρίνονται μετεξεταστέοι και σε ένα μάθημα γενικής παιδείας, αν μείνουν σε ένα μουσικό μάθημα, ώστε να έχουν την ευκαιρία επανεξέτασης τον Σεπτέμβριο. Επιμείναμε στην αδικαιολόγητη διάκριση που καταφέρνει αυτή η απόφαση σε βάρος των μαθητών  αναδεικνύοντας την αντίφαση των άρθρων  διεκδικώντας να καταργηθεί και να επιστρέψουν οι μαθητές πίσω στα μουσικά τους σχολεία όπου ανήκουν .

Επιπλέον αναδείξαμε τις ευθύνες που φέρει το υπουργείο αν δεν μεριμνήσει για την άμεση τοποθέτηση καθηγητών χορού και κινηματογράφου και εμπειροτεχνών μουσικών για τα σχολεία μας ώστε απρόσκοπτα οι μαθητές από την πρώτη μέρα  της χρονιάς να παρακολουθούν κανονικά όλα τους τα μαθήματα. Στο τραπέζι τέθηκαν και οι ελλείψεις εγκεκριμένων και δωρεάν συγγραμμάτων που είναι απαραίτητα για όλους τους μαθητές στα ειδικά μαθήματα.

Ο  Γ. Γραμματέας του Υπουργείου αντίστοιχα εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του και τα νομικά κωλύματα που υπάρχουν, άκουσε και κατέγραψε τα επιχειρήματα του αιτήματος μας, ζητώντας χρόνο για να το εξετάσει και να επανέλθει άμεσα χωρίς ωστόσο να δώσει καμία δέσμευση για την ικανοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος. Επιπρόσθετα, μας διαβεβαίωσε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία της τοποθέτησης των καθηγητών και πως η προκήρυξη αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα ενώ για τα συγγράμματα δεν υπήρξε κανένα σχόλιο.

Ως Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι την κατάργηση της Υπουργικής Απόφασης και την άμεση επιστροφή των μαθητών στα μουσικά τους σχολεία και αναμένουμε να γίνει πράξη  μέσα στην εβδομάδα η δέσμευση του Γ. Γραμματέα για την ανάρτηση της προκήρυξης πρόσληψης των καθηγητών χορού, κινηματογράφου και εμπειροτεχνών μουσικών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ