ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ

Αθήνα, 27-3-2012

Κάτω τα χέρια από τους μαθητές μας

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ – ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΑΣ ΜΟΝΑΔΩΝ, ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.

ΤΑ ΜΟΥΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΣΤΙΣ 14/10/2010 ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ:

1. ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ καθηγητών Μουσικών και Καλλιτεχνικών μαθημάτων, ώστε να καλύψουν τις κενές ώρες στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία, ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΙΣ 500 ΩΡΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ 42 ΜΟΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ 3 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.
2. Προμήθεια δωρεάν διδακτικών βιβλίων, ( μουσικών και καλλιτεχνικών μαθημάτων).
3. Προμήθεια δωρεάν ξενόγλωσσων διδακτικών βιβλίων.
ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΗΘΕΛΑΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΠΟΥ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕ,
ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑΜΕ ΟΤΙ, ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,

οδηγούνται την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012 11 μαθητές του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, επειδή τόλμησαν να διεκδικήσουν αγωνιστικά τα αιτήματά τους για καλύτερη παιδεία και άμεση αναπλήρωση των κενών με καθηγητές. Οι μαθητές θα δικαστούν με την κατηγορία της “παρεμπόδισης της ομαλής λειτουργίας δημόσιου σχολείου”, επειδή συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις το φθινόπωρο του 2010.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων δηλώνει την συμπαράστασή του στους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, που διώκονται ποινικά λόγω των μαθητικών τους κινητοποιήσεων.
Καταδικάζει τις συνεχιζόμενες δικαστικές διώξεις των μαθητών και ζητάει την αθώωσή τους από κάθε κατηγορία κατά την εκδίκαση της υπόθεσης τους.
Δηλώνει την έντονη αντίθεσή του στην ανάμειξη της εισαγγελίας, των δικαστών και της αστυνομίας στη σχολική ζωή και δράση
Καταδικάζει τις κλήσεις των Διευθυντών σχολείων στα αστυνομικά τμήματα για να καταδίδουν τους μαθητές τους και απαιτεί να καταργηθεί άμεσα η «πράξη νομοθετικού περιεχόμενου» δηλαδή το «ιδιώνυμο» εναντίον των μαθητών.

Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων