Μήνυμα έναρξης για σχολική χρονιά

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 5/9/2012

Αγαπητοί Διευθυντές, καθηγητές και γονείς των Μουσικών Σχολείων,

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες

Σας ευχόμαστε ολόψυχα καλή σχολική χρονιά.

Καλωσορίζουμε ιδιαίτερα τους νέους μαθητές και τους γονείς τους

Και θέλουμε να σας μεταδώσουμε την σιγουριά και τα πιο θετικά μηνύματα που αισθανόμαστε κι εμείς για την επιλογή να φοιτήσετε στο Μουσικό καλλιτεχνικό)( σχολείο.

Η Κοινότητα του Μουσικού Καλλιτεχνικού)(σχολείου είναι έτοιμη να σας υποδεχτεί και να σας εντάξει στην όμορφη μουσική καλλιτεχνική εκπαιδευτική παρέα της.

Οι Καθηγητές του σχολείου μας θα κάνουν και φέτος το καθήκον τους, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους, όπως κάθε χρόνο, που πηγάζει από την αγάπη τους για το εκπαιδευτικό έργο και το σχολείο μας. Τους ευχαριστούμε για ότι προσφέρουν καθημερινά στα παιδιά μας.

  • · Αγαπητά μας παιδιά
  • Όταν στη δωδεκάχρονη Δημόσια Εκπαίδευση διδάσκονται η Μουσική και οι Τέχνες, τότε μιλάμε για μόρφωση κι όχι για κατάρτιση.
  • Η μόρφωση διευρύνει τους ορίζοντες και τη σκέψη, η κατάρτιση περιορίζει το νού στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένου και μόνο επαγγελματικού προσανατολισμού, πού είναι ότι χειρότερο πού θα μπορούσε να σας συμβεί στην ηλικία σας.
  • Τα Μουσικά Σχολεία έχουν ιδρυθεί για να παρέχουν μόρφωση κι έτσι πρέπει να λειτουργούν όλα τα Δημόσια Σχολεία.

Αγαπητοί γονείς,

Όλοι μαζί θα δουλέψουμε και θα αγωνιστούμε ώστε το σχολείο πού επιλέξαμε για τα παιδιά μας να λειτουργεί και να προσφέρει τα όσα υπόσχεται. Να πράξει το δημιουργικό τέμπο στο οποίο όλοι επιθυμούμε να ζούμε και σεις να αναπτύσσεστε.

Δυστυχώς δεν τυγχάνουμε, τόσα χρόνια μιας οργανωμένης αρχής της σχολικής χρονιάς, πόσο μάλλον της φετινής.

Για μια ακόμα χρονιά η Πολιτεία από την μια υπόσχεται και από την άλλη δεν φροντίζει να ανοίξουν τα σχολεία με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Για μια ακόμα χρονιά τα σχολεία ξεκινούν με ελλείψεις τόσο σε Καθηγητές Μουσικής όσο και Γενικής Παιδείας.

Με την εφαρμογή του Καλλικράτη στην εκπαίδευση, άρχισαν τα πρώτα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την μεταφορά, τη σίτιση των σχολείων μας. Οι τελευταίες εξελίξεις για τις μετακινήσεις, αν επιβεβαιωθούν, (σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Υπουργού), μας δικαιώνουν σαν Ένωση για τις εδώ και χρόνια θέσεις μας.

Αγαπητοί γονείς σας καλούμε, να συμμετέχετε ενεργά στις διαδικασίες των Συλλόγων μας. Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, επιβάλλεται η συμμετοχή μας στις διαδικασίες των Συλλόγων μας. Μόνο οι γονείς θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε τους σχεδιασμούς τους, πού δεν είναι άλλοι από την εμπορευματοποίηση της Παιδείας. Ο οικογενειακός μας προϋπολογισμός δεν αντέχει πλέον, στις νέες οικονομικές συνθήκες που ζούμε, επιπλέον επιβάρυνση για την μόρφωση των παιδιών μας. Οι μειώσεις στους μισθούς μας , τα άδεια από κόσμο μαγαζιά, η ερημοποίηση του αγροτικού πληθυσμού, τα χαράτσια, η φορολοληστία, η κατάρευση των ασφαλιστικών μας ταμείων και η ιδιωτικοποίηση της υγείας, μας έχουν χρεοκοπήσει. Η αλληλεγγύη και η ενότητα, αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία των στόχων μας, πού εν συντομία δεν είναι άλλοι από:

  • · Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία χωρίς την ένταξη όποιας επιχειρηματικής δράσης σ΄αυτήν. Σχολείο βασισμένο στο ενιαίο 12 χρονο σύστημα γενικής εκπαίδευσης για όλους, χωρίς ταξικές και φυλετικές διακρίσεις.
  • Αντιπαλεύουμε το «αποκεντρωμένο», «διαφοροποιημένο» σχολείο. Τις προσλήψεις εκπαιδευτικών από τους ΟΤΑ, που χτυπάει εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, επιβαρύνει οικονομικά τις λαϊκές οικογένειες.
  • Καμιά είσοδος επιχειρηματικών συμφερόντων, με το μανδύα της τοπικής κοινωνίας ή των ΜΚΟ στη διοίκηση και διαχείριση των σχολείων.
  • Μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικού, διοικητικού προσωπικού, και βοηθητικού (καθαρίστριες κ.ά.), με μόνιμη και σταθερή εργασία.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση.

ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ.