Μήνυμα δράσης 2012

21/9/2012

Μήνυμα Δράσης και αγώνα.

ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ. ΔΕΝ ΣΤΕΓΝΩΣΕ ΤΟ ΜΕΛΑΝΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ.

Το αμέσως επόμενο διάστημα πιθανόν δεν θα υπάρχουν μετακινήσεις σε όλη την χώρα. Όπου θα υπάρχουν αυτές θα γίνονται με αστικά ή υπεραστικά λεωφορεία, με μαθητικά δελτία. Τα παιδιά μας είναι υποχρεωμένα να κουβαλούν όργανα και άλλα αναγκαία υλικά και θα αλλάζουν μία και δύο και περισσότερες ίσως συγκοινωνίες.

Εδώ και χρόνια προτείνουμε και διεκδικούμε την δημιουργία ενός ενιαίου φορέα οργανωμένου σε επίπεδο περιφέρειας με την επίβλεψη και τον έλεγχο του υπουργείου Παιδείας για τις μετακινήσεις του μαθητικού πληθυσμού, και ιδιαίτερα των υπερτοπικών – διαδημοτικών σχολείων.

Συνιστά την μόνη ικανή λύση για την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων. Στην θέση αυτή και στην διεκδίκησή της επιμένουμε και τώρα με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.

Για τα δημόσια μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία προβλέπεται η μετακίνηση και σίτιση των παιδιών μας με την ευθύνη του κράτους, και αυτό όχι τυχαία, αλλά γιατί μόνο έτσι είναι εφικτή η λειτουργία τους με την ζωντανή παρουσία μαθητών, και όχι η εικονική τους ύπαρξη με άδεια θρανία.

Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, αυτό το ιδιότυπο «μαρτύριο της σταγόνας», η αβεβαιότητα, το άδηλο μέλλον των σχολείων, αυτό που θα επέλθει θα είναι η ραγδαία τους συρρίκνωση και απαξίωση, θα είναι η μετατροπή τους σε σχολεία που ακυρώνεται ο δημόσιος χαρακτήρας τους, σε σχολεία που βαθαίνει ο ταξικός διαχωρισμός ανάμεσα σε οικογένειες που μπορούν να αντιμετωπίσουν την μεταφορά έτσι ώστε να, προετοιμάζεται ένας ιδιότυπος «Καιάδας», σε βάρος της δημόσιας μουσικής και καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.

Αγαπητοί γονείς,

Σας καλούμε, να συμμετέχετε ενεργά στις διαδικασίες των Συλλόγων μας. Να οργανώσουμε μαζί τον αγώνα για την διατήρηση ύπαρξης των Δημόσιων σχολείων του πολιτισμού πού επιλέξαμε για τα παιδιά μας. Ο οικογενειακός προϋπολογισμός δεν αντέχει πλέον, άλλη επιβάρυνση για την μόρφωση των παιδιών μας.

Οι μειώσεις μισθών και αμοιβών, τα άδεια από κόσμο μαγαζιά, η ανεργία που χτυπά την πόρτα των περισσότερων οικογενειών, η ερημοποίηση της αγροτικής γής, τα ατέλειωτα χαράτσια, η φοροληστία, η κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων και η ιδιωτικοποίηση της υγείας, μας έχουν χρεοκοπήσει.

Η αλληλεγγύη και η ενότητα, αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία των στόχων μας, πού εν συντομία δεν είναι άλλοι από:

  • · Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία χωρίς την ένταξη όποιας επιχειρηματικής δράσης σ΄αυτήν. Σχολείο βασισμένο στο ενιαίο 12 χρονο σύστημα γενικής εκπαίδευσης για όλους, χωρίς ταξικές και φυλετικές διακρίσεις.
  • Αντιπαλεύουμε το «αποκεντρωμένο», «διαφοροποιημένο» σχολείο, και «αξιολογημένο» σύμφωνα με τις ανάγκες της περιβόητης «αγοράς» και των χορηγών. Το σχολείο των απαξιωμένων και εξαθλιωμένων εκπαιδευτικών, το σχολείο που επιβαρύνει οικονομικά τις λαϊκές οικογένειες.
  • Καμιά είσοδος επιχειρηματικών συμφερόντων, με το μανδύα της τοπικής κοινωνίας ή των ΜΚΟ στη διοίκηση και διαχείριση των σχολείων.
  • Μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικού, διοικητικού προσωπικού, και βοηθητικού (καθαρίστριες κ.ά.), με μόνιμη και σταθερή εργασία.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση.
  • Η μουσική και καλλιτεχνική εκπαίδευση δεν είναι πολυτέλεια είναι ανάγκη!

ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ.

 

Για το Δ.Σ

 

Ο Πρόεδρος

Κουφαλάκος Παναγιώτης

 

Η Γραμματέας

Κατερίνα Αθανασίου