ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ: ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΜΕΝΗ

Αθήνα 30/10/2023

 

 

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΜΕΝΗ

 

Κοντεύει Νοέμβρης και όπως σε όλα τα σχολεία , έτσι και στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία μετράμε χιλιάδες εκπαιδευτικά κενά σε γενική παιδεία αλλά και στους καθηγητές χορού, κινηματογράφου και εμπειροτέχνες μουσικούς. Χιλιάδες παιδιά χωρίς παράλληλη στήριξη , σχολικούς νοσηλευτές, ειδικό βοηθητικό προσωπικό , χωρίς σχολικές μεταφορές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Σχολικά κτίρια ακατάλληλα , παλιοί στρατώνες , πλάι σε νεκροταφεία , σε κοντέινερ, συστεγαζόμενα με μαθητές νομάδες , κάποια να κρέμονται και στο χείλος του γκρεμού, χωρίς υποδομές. Σχολεία χωρίς ελέγχους στατικότητας ,χωρίς συντηρήσεις με αποτέλεσμα να πέφτουνε σοβάδες και να πλημμυρίζουν σε κάθε δυνατή βροχή… Χωρίς να πληρούν δηλαδή τις προϋποθέσεις της ασφάλειας καταρχήν για τους μαθητές αλλά και τις παιδαγωγικές και εκπαιδευτικές ανάγκες τους .

Εμείς οι γονείς από την άλλη καλούμαστε να βάζουμε κάθε χρόνο πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για αναλώσιμα, συγγράμματα , ωδεία , φροντιστήρια, αθλητισμό , πολιτισμό. Να αγωνιζόμαστε καθημερινά να μην τους λείψει τίποτα και απέναντι μας να έχουμε ένα Κράτος που θριαμβολογεί για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας πετώντας μας ψίχουλα που τα βαφτίζει αυξήσεις, χαϊδεύοντας παράλληλα όλους όσους καθημερινά κερδοσκοπούν στην αγορά που η Κυβέρνηση ονομάζει κυνικά ελεύθερη .

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει ¨νέα μέτρα¨, υπερασπιζόμενο την Τράπεζα Θεμάτων και την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής ,συζητώντας την αναθεώρηση του άρθρου 16 ανοίγοντας τον δρόμο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια , φράζοντας στα παιδιά μας τον δρόμο για το δικαίωμά τους στην μόρφωση και στο δικαίωμά τους να ονειρεύονται ολοένα και περισσότερο. Η είσοδος στα πανεπιστήμια έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση την γεμάτη τσέπη .

Φτάνει λοιπόν! Όχι άλλη μια χρονιά χαμένη!

Παλεύουμε και διεκδικούμε μαζί με τα παιδιά μας τα δικαιώματα τους, για αυτά που τους αξίζουν!

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων να οργανώσουν την δράση τους σε κάθε σχολείο με κοινές συναντήσεις με 15μελή μαθητές και καθηγητές , να δείξουμε την αλληλεγγύη μας σε κάθε παιδί που έχει ανάγκη από την Θεσσαλία μέχρι την Παλαιστίνη!!!

Συμμετέχουμε όλοι στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου στις 12.00 στα Προπύλαια.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΜΕΝΗ