Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων (6/2/2013)

ΤΕΡΜΑ ΠΛΕΟΝ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ

Στον απολογισμό και πρόγραμμα δράσης πού ψηφίστηκαν στην Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων στην Γενική Συνέλευση της Κορίνθου, 13 14 Μάρτη του 2012, αναφέραμε επί λέξει .:

“…..Δεν τρέφουμε βέβαια αυταπάτες. Οπως αναφέραμε και στον απολογισμό Οι συναντήσεις πού γίνονται με την πολιτική ηγεσία, μπορεί να ανατρέπουν δυσάρεστες εξελίξεις, μπορεί να λύνουν τρέχοντα ζητήματα λειτουργίας των σχολείων, όμως αν δεν  ανατραπεί αυτή η πολιτική αν δεν μπει φραγμός από ένα παλλαϊκό και πανεκπαιδευτικό μέτωπο αντίστασης, αν δεν αλλάξει ο συσχετισμός δύναμης σε πολιτικό επίπεδο και εξουσίας, πενιχρά τα αποτελέσματα που μπορούμε να προσδοκούμε.

Εδώ και δύο χρόνια ο λαός μας,  στενάζει από την επιβολή της  βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής των μνημονίων, που από κοινού προωθούν ο πόλος του πλούτου ντόπιου και ξένου, με την τρόϊκα,  το ΔΝΤ και την  ΕΕ, πολιτική που στο όνομα της σωτηρίας μας, μας επιστρέφει σε κοινωνικές συνθήκες μεσαιωνικής βαρβαρότητας, που εξαθλιώνει οικογένειες εξανεμίζει εισοδήματα με χαράτσια και φορολογικές επιδρομές, εξακοντίζει στα ύψη την ανεργία, διογκώνει την ανέχεια και την απόγνωση, ωθεί τη νέα γενιά στην μετανάστευση, στοιχίζει τους ανθρώπους σε ουρές των συσσιτίων και των απορριμμάτων, διαλύει τις εργασιακές σχέσεις, το ελάχιστο επίπεδο προστασίας εισοδημάτων από τις συλλογικές συμβάσεις, ενώ το σύνολο του πλούτου της χώρας υποθηκεύεται και παραδίνεται με όρους ξεπουλήματος στην εγχώρια και ξένη ολιγαρχία.

Η εκπαίδευση και η υγεία αποτελούν θύματα αυτής της πολιτικής. Σχολεία κλείνουν ή συγχωνεύονται, τα βιβλία εξαφανίζονται, μαθητές λιποθυμούν από υποσιτισμό, εκπαιδευτικοί και μαθητές που αγωνίζονται και υψώνουν ανάστημα αντίστασης και αξιοπρέπειας διώκονται, και όλοι καταλαβαίνουν πως η μετάφραση του «πρώτα ο μαθητής» στα χείλη της κυβέρνησης σημαίνει πρώτα οι τοκογλύφοι και οι δανειστές….”

Προβλέπαμε ακόμα τότε για τα σχολεία μας, τον δραστικό περιορισμό των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, «και πριν αλέκτωρ λαλήσαι», στην φετινή σχολική χρονιά βιώνουμε την εγκατάλειψη της κάλυψης  των εκπαιδευτικών αναγκών, με ωρομίσθιους καθηγητές να καλούνται μετά το τέλος του α΄ διδακτικού τριμήνου, και την συνέχιση της απώλειας δεκάδων χιλιάδων ωρών σε εβδομαδιαία βάση πανελλαδικά, καθώς και τα προβλήματα των μετακινήσεων που «….επιφέρει …την de facto απαξίωση και αδυναμία λειτουργίας τους…..”. Σήμερα προχωρούν στην κατάργηση και συγχώνευση Πανεπιστημίων και ΤΕΙ. (ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ)

Δυστυχώς ένα χρόνο μετά, επιβεβαιωθήκαμε στις εκτιμήσεις μας.

Μπροστά στον γενικότερο ξεσηκωμό η τρικομματική κυβέρνηση εξαπολύει βία και επιτάσσει την εργασία, επιστρατεύει τους εργαζόμενους, ακόμα και όταν αυτοί αγωνίζονται για να καταβληθούν οι απλήρωτες αμοιβές τους από τους ιδιώτες εργοδότες τους (εφοπλιστές). Αποδεικνύεται έτσι όχι από τα δικά μας λόγια, αλλά από την ασκούμενη πολιτική της κυβέρνησης το χωρίς φτιασιδώματα , ολοκάθαρο φιλοεργοδοτικό ταξικό της πρόσημο.

Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά οφείλει η σχολική κοινότητα, (ΓΟΝΕΊΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ –ΜΑΘΗΤΕΣ), να βρεθεί δίπλα στους αγώνες των αγροτών, των κλάδων, των σωματείων και συνδικάτων πού απεργούν, που αγωνίζονται για την ακύρωση της βάρβαρης πολιτικής των μνημονίων, του εξανδραποδισμού του λαού και της χώρας.

Τα παιδιά μας με την συμπαράσταση μας καλούνται να αποκτήσουν την δική τους σχέση με την κοινωνία πού αγωνίζεται.

Η πανελλαδική απεργία στις 20 Φλεβάρη μπορεί  με την συμμετοχή μας, να γίνει βήμα για την διάδοση στα αγωνιζόμενα τμήματα του λαού μας και των δικών μας ενωτικών προσπαθειών για την στήριξη της δημόσιας παιδείας, της μουσικής και καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, που απειλείται με κατεδάφιση. Με την συμμετοχή μας στις απεργιακές συγκεντρώσεις με την διακίνηση υλικού (τρυκάκια ανακοινώσεις, πανώ κλπ), όπως κάθε σχολική κοινότητα κρίνει.

Να μεταδώσουμε το μήνυμα πως ο λαός μας βαδίζοντας στον δύσκολο δρόμο του αγώνα για την λευτεριά την επιβίωση την κοινωνική προκοπή πήρε ανάσα από την τέχνη την μουσική και τον πολιτισμό, βρήκε αποκούμπι σε μια μουσική που έφερε στα αυτιά και τα χείλη του, μεγαλούργησε σε όλες τις μορφές της τέχνης

 ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ και ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΚΑΙ ΑΝ  ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ.

 

 

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος

Κουφαλάκος Παναγιώτης

Η Γραμματέας

Κατερίνα Αθανασίου