ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 09:00πμ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

ΜΟΥΣΙΚΩΝ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

www.mousikart.gr

mousikart2019@gmail.com

Αθήνα 26/07/2023

Προς  

  1. ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
  2. ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

 

Κοιν/ση:

  1. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
  2. ΑΣΓΜΕ
  3. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
  4. ΜΜΕ

ΘΕΜΑ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας

Το Υπουργείο Παιδείας εξακολουθεί να κωφεύει απέναντι στη διαμαρτυρία  συλλόγων γονέων για την απαράδεκτη και άδικη Υ/Α 20923/Δ2/2021 σχετικά με την προαγωγή των μαθητών του γυμνασίου των Μουσικών σχολείων. Σε αντίθεση με τους μαθητές των άλλων σχολείων στερεί το δικαίωμα  προαγωγής τους  στη δευτεροβάθμια  με τον γενικό μέσο όρο  και παράλληλα το δικαίωμα τους να επανεξεταστούν τον Σεπτέμβρη καταστρατηγώντας τη Συνταγματική έννοια της ισονομίας.

Η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων έγκαιρα ανέδειξε το ζήτημα στο  Υπουργείο Παιδείας με επιστολή στις 5/6/23, ώστε να μεριμνήσει  και να μην βρεθούν δεκάδες  μαθητές στη δυσάρεστη θέση να αποχωρήσουν από το μουσικό τους σχολείο και να υπομείνουν αυτήν την αδικαιολόγητη διάκριση που το μόνο που πετυχαίνει είναι να ματαιώσει τα όνειρά τους και να δημιουργεί διακρίσεις στον μαθητικό πληθυσμό.

 

Στην ίδια λογική το Υπουργείο Παιδείας αδιαφορεί επιδεικτικά στην επιστολή που αποστείλαμε ως Πανελλήνια Ένωση την 29/06/2023, ζητώντας να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την πρόσληψη καθηγητών χορού, κινηματογράφου και εμπειροτεχνών μουσικών . Επιπρόσθετα αναδείξαμε το ζήτημα αποστέλλοντας το αίτημά μας και στις κοινοβουλευτικές ομάδες, με το ΚΚΕ να καταθέτει αναφορά την 21/07/2023.  Έως σήμερα ουδεμία απάντηση έχουμε λάβει γεγονός που ενισχύει την αγωνία μας για το αν τα παιδιά μας με το πρώτο κουδούνι θα είναι σε θέση να διδαχτούν το αντικείμενο που αγαπούν .

Απαιτούμε

  • Την άμεση κατάργηση της Υπουργικής Απόφασης 20923/Δ2/2021 και την επιστροφή των μαθητών πίσω στα μουσικά σχολεία τους με τις διαδικασίες που ισχύουν για όλα τα υπόλοιπα σχολεία .
  • Την άμεση εκκίνηση όλων των απαραίτητων διαδικασιών ώστε οι καθηγητές των κατευθύνσεων χορού, κινηματογράφου στα Καλλιτεχνικά σχολεία και εμπειροτεχνών μουσικών στα Μουσικά σχολεία, να βρίσκονται στη θέση τους με το πρώτο κουδούνι της νέας χρονιάς.

 

Καλούμε όλους τους γονείς σε παράσταση διαμαρτυρίας στο

Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 28 Ιουλίου στις 09.00 π.μ.

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας