Πραγματοποιήθηκε εχθές 30/1/2018 στην Πτολεμαίδα συνάντηση της Π.Ε.Γ.Μ.Κ.Σ.με το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας .

Πραγματοποιήθηκε εχθές 30/1/2018 στην Πτολεμαΐδα συνάντηση του Δ.Σ. του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Μουσικού σχολείου Πτολεμαΐδας .

Κατόπιν προσκλήσεως παρέστη ο Λογοθετίδης Κοσμάς μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης  Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων καθώς και ο Κακάλης Κωνσταντίνος (αντιπρόεδρος) του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Μουσικού σχολείου Σιάτιστας.

Το παρών στην συνάντηση έδωσαν όλα τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου Πτολεμαΐδας , η Πρόεδρος Ζιάμπα Βάσω, η Γραμματέας Καζαντζή Ευδοκία, η Ταμίας Εμμανουηλίδου  Παρθενόπη , τα Μέλη Σουχάμβαλη Τριανταφυλλιά ,Χατζηαθανασίου Ευγενία, Αραϊλούδης Αθανάσιος, Κασικτσής Ιωάννης.

Η συζήτηση ξεκίνησε από τον εκπρόσωπο της Π.Ε. μεταφέροντας μικρό χαιρετισμό από πλευράς της Ένωσης ,στην συνέχεια η Πρόεδρος κυρία Ζιάμπα πήρε το λόγο και ανέφερε αυτά που αντιμετωπίζει ο σύλλογός τους και το σχολείο γενικότερα.

Κύριο πρόβλημα την περίοδο αυτή είναι η έλλειψη καθηγητών μουσικών οργάνων που έχει ουσιαστικά αποδιοργανώσει τον προγραμματισμό του σχολείου. Το σχολείο αν και έχει ιδρυθεί το 2001 δεν διαθέτει ή έστω, έχει πολύ λίγες οργανικές θέσεις.

Από πλευράς εγκαταστάσεων δεν έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα αν και στο μέλλον μπορεί να μην αρκεί. Τα θέματα της σίτισης και μεταφορών είναι τακτοποιημένα.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τα θέματα που προάγει η Π.Ε. και την επικείμενη συνάντηση στο Υπουργείο τόνισαν ότι φυσικά είναι αλληλέγγυοι με τις προσπάθειες που γίνονται προτάσσοντας, μοριοδότηση, πιστοποίηση.

Συζητήθηκε το θέμα τακτοποίησης των συνδρομών των Σχολείων, από τον εκπρόσωπο της Π.Ε. διευκρινίστηκε ότι πρόθεση της Π.Ε. είναι να μην αποτελούν ουσιαστικό εμπόδιο για την συμμετοχή τους ενεργά στην Π.Ε. το ζητούμενο είναι να είναι παρών για να ενδυναμωθεί η συλλογική μας φωνή. Το χρηματικό σκέλος είναι εργαλείο για να μπορούμε να λειτουργούμε πιο εποικοδομητικά και θα πάρουμε τα μέτρα εκείνα που θα διευκολύνουν όσους έχουν αδύνατο ταμείο . Όπως ακριβώς ισχύει και στους συλλόγους μας σχετικά με τους γονείς και την συμμετοχή τους στον σύλλογο έτσι ακριβώς ισχύει και στην Πανελλήνια. Τους αναφέρθηκε επιπλέον ότι στην Γ.Σ. της Καρδίτσας θα ανακοινωθεί πρόταση που σχεδιάζει το Δ.Σ. της Π.Ε. σχετικά με τις συνδρομές .

Κλείνοντας πρότειναν να πραγματοποιηθεί  περιφερειακή συνάντηση των Μουσικών σχολείων Πτολεμαίδας, Σιάτιστας, Καστοριάς, Αμυνταίου.

Τους προτάθηκε από τον εκπρόσωπο της Π.Ε. η συνάντηση αυτή  να γίνει με συντονισμό από την Π.Ε οπότε πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα με τον Παπαδούλη Κώστα Μέλος του Δ.Σ της Π.Ε. με κύρια ευθύνη  την περιοχή τους .

Τέλος από πλευράς Σιάτιστας ο εκπρόσωπός τους ανέφερε ότι αρκετά  προβλήματα λυνονται με την παρέμβαση  τοπικού  ευεργέτη . Σε  θέματα όμως όπως  εκπαιδευτικά κ.α.  ήταν σύμφωνος χωρίς να υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες.

Η συνάντηση έκλεισε με τις εκατέρωθεν καλύτερες εντυπώσεις και πλέον δόθηκε το ραντεβού στην Γ.Σ. της Καρδίτσας όπου εκεί εφόσον είναι και γεωγραφικά ιδιαιτέρως κοντά θα είναι όλοι τους παρών.