Συνάντηση στην ΚτΥπ

Αθήνα 30/6/2017

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30-6-2017 συνάντηση στην ΚτΥπ (Κτιριακές Υποδομές ΑΕ), μεταξύ της προέδρου Κας Κοντούλη και εκπροσώπους γονέων.

Παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΑΣΓΜΕ κος Λάμπρου Δημήτρης , ο Πρόεδρος της ΠΕΓΜΚΣ κος Μενέλαος Μενελάου, από την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής ο κος Φιλέρης Βαγγέλης, η Πρόεδρος του Μουσικού Σχολείου Αθηνών και ταμίας της ΠΕΓΜΚΣ κα Λαδοπούλου Ελένη, και ο Αντιπρόεδρος του Μουσικού Σχολείου Αθηνών κος Αριανούτσος Θράσος.

Η συνάντηση έγινε μετά από απόφαση της Διευρυμένης περιφερειακής σύσκεψης που οργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων στο Μουσικό Σχολείο Αθηνών και που το κύριο θέμα ήταν η κατασκευή του Σχολείου με ΣΔΙΤ.(Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα)

Σκοπός της συνάντησης ήταν η έντονη ανησυχία για τα κτίρια που στεγάζονται τα Σχολεία μας, οι ελλείψεις στις υποδομές, η απαράδεκτη ΣΔΙΤ. Ζητήθηκε από την Πρόεδρο της ΚτΥπ να μας γίνει ενημέρωση και να μας δοθεί η σύμβαση του Μουσικού Σχολείου Αθηνών.

Σύμφωνα με όσα μας είπε σε κανένα σχολείο με ΣΔΙΤ δεν συμπεριλαμβάνεται εξοπλισμός Ζητήσαμε να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες τους Μουσικού Σχολείου Αθηνών όπως αυτές

εκφράστηκαν από το ΔΣ του Σύλλογο Γονέων του σχολείου (καθίσματα για το αμφιθέατρο,

εξοπλισμός τραπεζαρίας, φίλτρα και ψύκτες γιατί το νερό έχει γεύση σκουριάς)

Επίσης ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου ανέδειξε ότι είναι ένα Μουσικό Σχολείο χωρίς μουσικά όργανα. Ζήτησε να αποσαφηνιστεί ποιος θα το εξοπλίσει, γιατί μέχρι τώρα και μετά από πολλές προσπάθειες δεν έχει βρεθεί άκρη .

Ο Πρόεδρος της ΠΕΓΜΚΣ στάθηκε στην κακή εντύπωση, που έκανε σε όλους τους γονείς, ο χρωματισμός και το διαφημιστικό ταμπελάκι με τους χορηγούς, δίπλα από τις πόρτες, στις δύο αίθουσες πληροφορικής και ζήτησε να αποσαφηνιστεί το θέμα με τις συγκεκριμένες αίθουσες. Γιατί βάφτηκαν στα χρώματα της Εθνικής Τράπεζας; Και τι θα γίνει αν τα παιδιά θελήσουν να αλλάξουν το χρώμα, θα μπορέσουν;

Ο Πρόεδρος της ΠΕΓΜΚΣ επίσης αναφέρθηκε στην εικόνα που έχουμε για ένα προς ένα τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία ότι στην συντριπτική πλειοψηφία τους στεγάζονται σε ακατάλληλα κτίρια, όπως και ως προς το σχεδιασμό που απαιτείται για αυτά π.χ. οι αίθουσες οργάνων, τραπεζαρίας, αμφιθέατρο, αίθουσα χορού, φωτογραφίας κ.α.

Εξήγησε ότι αυτά τα σχολεία είναι ανάγκη της κοινωνίας, ότι πρόκειται για γενικό γυμνάσιο και γενικό λύκειο με επιπλέον ώρες Μουσικών και Καλλιτεχνικών μαθημάτων.

Αναφέρθηκε στην θέση της ΠΕΓΜΚΣ, ότι σε κάθε Μουσικό Σχολείο να γίνει και Καλλιτεχνικό, να φτάσουμε στα σχολεία πολιτισμού με την σωστή υποδομή, σχεδιασμό και εξοπλισμό, που θα είναι σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας, πραγματικά σημεία πολιτισμού, εκπαίδευσης,

παιδείας, με δικά τους μαγειρεία, δικά τους πούλμαν, χωρίς ιδιώτες.

Επίσης ρωτήθηκε η κα Κοντούλη αν έχει γίνει προσεισμικός έλεγχος στα Σχολεία Πανελλαδικά.

Τέλος ο Πρόεδρος . της ΑΣΓΜΕ έβαλε το υπαρκτό εφιαλτικό σενάριο για το μέλλον των Σχολείων. Από την στιγμή που ο ΟΣΚ ενσωματώθηκε στην ΚτΥπ και η ΚτΥπ είναι στο υπέρ ταμείο ΑΥΤΟ σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να πουληθεί ή να <<χαριστεί >>.