Ψήφισμα για δέσμευση διαθεσίμων

Πανελλήνια Ένωση

Γονέων Μουσικών  και Καλλιτεχνικών Σχολείων

www.mousikart.gr

28/4/2015

 ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΔΗΜΩΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης  Γονέων  Μουσικών και καλλιτεχνικών  Σχολείων  καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την μεταφορά ταμιακών διαθέσιμων δήμων, περιφερειών και άλλων δημοσίων οργανισμών στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου βάζει “χέρι” σε χρήματα που αντί να διατίθενται για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων, τα χρησιμοποιεί για την ικανοποίηση των αναγκών των δανειστών. Για να πληρωθεί ένα χρέος που δεν είναι του λαού, που δε δημιούργησαν οι εργαζόμενοι.

Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προχωράει σε στάση πληρωμών και μάλιστα αναδρομικά από τις 17/3. Η πρακτική αυτή θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την περαιτέρω περικοπή των εναπομεινάντων κοινωνικών δαπανών και την ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση της θέσης των λαϊκών στρωμάτων.

Θυμίζουμε πως οι ίδιες μεθοδεύεις, οδήγησαν την προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ στο κούρεμα των αποθεματικών και σε μειώσεις σε συντάξεις, επιδόματα και παροχές.

Τα δημόσια σχολεία ήδη αδυνατούν να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα (ρεύμα νερό θέρμανση). Βρίσκονται ήδη σε κατάσταση χρεωκοπίας. Η απόφαση αυτή θα επιδεινώσει κατά πολύ την κατάσταση σε βάρος των παιδιών μας και των λαϊκών οικογενειών μας.

Αδειάζουν τα ταμεία των σχολικών επιτροπών, μένει απλήρωτο το βοηθητικό προσωπικό των σχολείων (καθαρίστριες σχολικοί τροχονόμοι κλπ) δεν καλύπτεται η μεταφορά των μαθητών, σίτιση, έργα συντήρησης κλπ.

Παράλληλα ανοίγει διάπλατα η πόρτα της πλήρους ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της δημόσιας παιδείας και των κοινωνικών δομών, η παρουσία χορηγών, επενδυτών, ιδιωτών χρηματοδοτών θα αποτελέσει καθημερνό φαινόμενο, ιδιαίτερα στα δικά μας σχολεία.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΕΝΝΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΔΕΚΟ

Το ΔΣ της Πανελλήνιας ένωσης καλεί τους γονείς – μαθητές – καθηγητές  να μη νομιμοποιήσουν στη συνείδηση τους την νέα αντιλαϊκή πολιτική, να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές, διεκδικώντας την άμεση κάλυψη των απωλειών τους.

Καλούμε όλα τα σχολεία να πάρουν πρωτοβουλίες ώστε να πιέσουν  τις σχολικές επιτροπές και τις Δημοτικές αρχές να καταδικάσουν την ΠΝΠ και να προχωρήσουν σε έμπρακτη άρνηση εφαρμογής της. Να μην καταθέσουν ούτε ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδας.