Όχι στο λουκέτο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης

Η  τρικομματική  κυβέρνηση ΝΔ –ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, έκλεισε την δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Έκλεισε την φωνή μιας δημοσιογραφίας κατά βάση ελεύθερης και ανεξάρτητης από τις θελήσεις των καναλαρχών, παρά τον σφιχτό εναγκαλισμό και έλεγχο που πάντα επεδίωκε η κυβερνητική εξουσία.

Η ιστορία του δημόσιου φορέα ραδιοτηλεόρασης έχει συνδεθεί  με την ιστορία του τόπου μας, έχει συμβάλει τα μέγιστα στο πολιτισμό στην μουσική και την τέχνη.

Τα  στούντιο  και οι εκπομπές πολιτισμού της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, φιλοξένησαν κατ επανάληψη και ανέδειξαν το σπουδαίο ρόλο της δημόσιας μουσικής  και καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.

2500 εργαζόμενοι βρέθηκαν στον δρόμο, και μαζί τους κλείνουν τη φωνή μας θέλουν να φιμώσουν τους αγώνες μας, να θάψουν τον συνδετικό ιστό της ακριτικής Ελλάδας και της ομογένειας.

Ο αριθμός τους ταιριάζει με αυτόν  πού είχαν δεσμευθεί στην τρόικα για απολύσεις μέχρι 15 Ιούνη.

Με επόμενες  πράξεις νομοθετικού περιεχομένου θα κλείσουν και θα ξεπουλήσουν τον  υπόλοιπο δημόσιο πλούτο της χώρας.

Είναι συμφωνημένα στα μνημόνια και στους εφαρμοστικούς νόμους πού έχουν υπογράψει και ψηφίσει. Μετά τις επιστρατεύσεις των απεργών έχουμε κατάργηση και των τελευταίων δημοκρατικών θεσμών πού λειτουργούσαν. Όλοι πλέον κατανοούν ότι κανένας δεν θα γλυτώσει.

Η αντίδραση πρέπει  να είναι καθολική.

Είμαστε ανεπιφύλακτα στο πλευρό των απολυμένων της ΕΡΤ, και υπέρ της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Υ.Γ.  οι σχολικές κοινότητες των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων εκφράζοντας την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους σε όλη τη χώρα όπου υπάρχουν περιφερειακοί σταθμοί ετοιμάζουν μουσικά και καλλιτεχνικά δρώμενα, βρίσκονται στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ  από την πρώτη στιγμή, ενώ εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου μας, χαιρέτησε στην μεγαλειώδη χθεσινή συγκέντρωση, ενώ νωρίς το πρωί  παρενέβη στο ζωντανό τηλεοπτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ.

 

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος

Παπαδούλης Κωνσταντίνος

Ο Γραμματέας

Κουφαλάκος Παναγιώτης