7 Νοέμβρη ημέρα κινητοποίησης

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 7-11-2016

Συνάδελφοι,

Όπως σας είχαμε ανακοινώσει στον σχεδιασμό δράσης, ετοιμαζόμαστε για μαζική δράση με άξονα τα γενικά προβλήματα πού έχουν να κάνουν με την δωρεάν δημόσια παιδεία του 12χρονου δημόσιου σχολείου, σε συνδυασμό με οξυμμένα προβλήματα των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Οι τελευταίες προσλήψεις αναπληρωτών, δεν κάλυψαν τα κενά. Τα παιδιά μας, τα καλούν να αλλάξουν όργανο, αφού δεν έχουν καθηγητές. Ο ταμπουράς και το πιάνο ως υποχρεωτικά ατομικά μαθήματα δεν διδάσκονται παρά ομαδικά, λόγω έλλειψης καθηγητών.

Συνάδελφοι όπως είχαμε προβλέψει

Οι εξελίξεις δεν είναι καλές, τα σχολεία μας όπως και κάθε χρόνο θα λειτουργήσουν όλη την σχολική περίοδο με κενά.

Όσο και να προσπάθησε η Κυβέρνηση με  επικοινωνιακή πολιτική  να εξωραΐσει τα πράγματα, η πραγματικότητα στα σχολεία είναι διαφορετική.

1 Για μια ακόμα χρονιά, όπως κάθε χρόνο λείπουν Καθηγητές Μουσικής  από τα Μουσικά , Καθηγητές θεατρολογίας κινηματογράφου και  χορού από τα Καλλιτεχνικά.

2 Για άλλη μια χρονιά όπως και τις προηγούμενες παιδιά αποχωρούν από το σχολείο γιατί δεν έχουν μεταφορές. Άλλα παιδιά πού αποφασίζουν να παραμείνουν παρόλες τις δυσκολίες ταλαιπωρούνται αφάνταστα να πάνε στο σχολείο της επιλογής τους. Παλεύουμε για δωρεάν δημόσια και ασφαλή μεταφορά με οδηγό και συνοδικό.

3 Για άλλη μια φορά και αυτή η Κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, εξαπάτησαν γονείς και παιδιά υποσχόμενοι πιστοποίηση σπουδών, στα μουσικά μαθήματα μέσα από Πανελλαδικές εξετάσεις όπως ο νόμος ορίζει.

4  Για άλλη μία χρονιά τα μαθήματα στα παραδοσιακά όργανα γίνονται από όσους καθηγητές υπάρχουν, χωρίς αναλυτικό πρόγραμμα.

5 Για ακόμα μία χρονιά μαθητές κάνουν μάθημα σε σχολεία απαράδεκτα και επικίνδυνα, χωρίς καμία μέριμνα από πλευράς της πολιτείας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Μουσικό του Βαρθολομιού, πού παρά τις υποσχέσεις ακόμα στεγάζεται σε λυόμενα.

6 Απαιτούμε την κατάργηση του Νόμου Λομβέρδου πού σε πολλά σχολεία ζητούν υπεύθυνη δήλωση θρησκεύματος για να απαλλάξουν τα παιδιά μας από τα θρησκευτικά

7 Να υλοποιηθεί το αίτημα των Καλλιτεχνικών σχολείων για Καλλιτεχνικά σε όλη την Ελλάδα όπως στα Μουσικά. Η πρόταση αυτή έχει να κάνει με το πάγιο αίτημα, ώστε σε όλη την παιδεία να διδάσκεται η Μουσική ο χορός το θέατρο ο κινηματογράφος και οι τέχνες πού ολοκληρώνουν την προσωπικότητα του νέου. Η παιδεία πλέον να είναι παιδεία γνώσεων και όχι άγχους και κατεύθυνσης σύμφωνα με τις  επιταγές των συμφερόντων.

8 Να παραχωρηθούν δωρεάν τα βιβλία μουσικής, πού σήμερα όπως και τα ξενόγλωσσα, επιβαρύνουν τις οικογένειες μας.

Σ’ αυτές τις συνθήκες η συνέχιση των  αγώνων μας είναι απαραίτητη.

Δεν υποτιμάμε το αρνητικό κλίμα στις κινητοποιήσεις πού  ρίχνουν τη μαχητικότητα, ενισχύουν την πίεση, επανέρχονται ζητήματα για την αποτελεσματικότητα των αγώνων, την αξία της πάλης.

Η κυβέρνηση επιχειρεί με τη γνωστή προπαγανδιστική εκστρατεία «της ανάπτυξης που έρχεται» και των «βελτιωμένων δεικτών της οικονομίας και της απασχόλησης», να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, να αποπροσανατολίσει και να χειραγωγήσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια μπροστά στη νέα αντιλαϊκή επίθεση.

Η κυβερνητική προπαγάνδα ότι του χρόνου μετά την ανάπτυξη  οι παροχές ψίχουλα θα ενταθούν τις επόμενες ημέρες χρειάζεται να μην υποτιμηθούν γιατί συμβάλλουν στην καλλιέργεια και στο δυνάμωμα αυταπατών, αναμονής, αποδοχής των ελάχιστων.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ελάχιστα.

Θα χρειαστεί να οργανώσουμε την κινητοποίηση καλά και με ότι μορφή πάλης επιλέξει ο κάθε Σύλλογος.   Αρκεί να είναι την ίδια ημέρα 7 Νοέμβρη σε συνεργασία με την κινητοποίηση πού έχουν προγραμματίσει τα παιδιά μας. Καλό είναι να επιδιώξουμε συνεργασία και με τους Καθηγητές. Η ανάπτυξη της πάλης μέσα στο σχολική κοινότητα, πρέπει να είναι Ενωμένη. (Μαθητές, Καθηγητές, Γονείς), σύμφωνα με τις αποφάσεις μας. Σ’ αυτή την κατεύθυνση πρέπει να προχωρήσει η προετοιμασία σε όλα τα σχολεία και το πρόγραμμα δράσης μπροστά στην νέα επίθεση πού δεχόμαστε.

Αξιοποιούμε  την πείρα πού στο κίνημα μας είναι μεγάλη. Ότι έχουμε κρατήσει το έχουμε κρατήσει από αγώνες, πού  λόγω των οργάνων είναι και θορυβώδεις και όμορφοι, αφού συνδυάζουν αγώνα και πολιτισμό.

ΟΛΟΙ

στις 7 Νοέμβρη στους δρόμους για την δωρεάν δωδεκάχρονη δημόσια Παιδεία

 

Δεν αποδεχόμαστε την κατάσταση ως έχει πού παίρνει χαρακτηριστικά μονιμότητας. Μέσα από τον αγώνα αντίστασης στα οποιαδήποτε μέτρα, παλεύουμε για την αναπλήρωση των απωλειών, πού προήλθαν τόσο από τις προηγούμενες, όσο και από αυτή την Κυβέρνηση. Στόχος της πάλης μας είναι η κατάκτηση του 12χρονου δωρεάν δημόσιου σχολείου γενικής  παιδείας γνώσεων της εξέλιξης της κοινωνίας και των επιστημών. Είμαστε αντίθετοι στην κατεύθυνση παιδείας κατάρτισης των γνώσεων σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς.