Για δίωξη Γόντικα

Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων
ΚΟΜΟΤΗΝΗ  29/3/2014
Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων
www.mousikart.gr

Ψήφισμα ενάντια στη δίωξη του Ν. Γόντικα

Στις 9 Απρίλη 2014 δικάζεται στην Τρίπολη ο Νίκος Γόντικας στέλεχος του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ Περιφερειακός Σύμβουλος και Υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Η δίωξη αυτή είναι αποτέλεσμα της μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσε ο Στέφανος Μάνος και αφορούσε τη συνδικαλιστική δράση στελεχών του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα.
Αφορμή για τη δίωξη είναι η συμμετοχή του στην απεργιακή κινητοποίηση στις 4 Μάη 2010 έξω από τις πύλες του 1ου Γυμνασίου και Λυκείου Τρίπολης με θέμα την ανάκληση απόλυσης εργαζόμενου επιστάτη στο σχολικό συγκρότημα, ο οποίος τελικά δικαιώθηκε ακόμα και από τα δικαστήρια που σήμερα δικάζουν αγωνιστές.
Η ένταση της καταστολής και της ποινικοποίησης, οι εκατοντάδες διώξεις σε όλη την Ελλάδα, ακόμα και σε μαθητές, είναι φανερό ότι στοχεύουν στον εκφοβισμό, προκειμένου να παραιτηθούν από την πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Και με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση, πιστή στην πορεία του αντιλαϊκού μονόδρομου που επιτάσσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και της ΕΕ, στο δόγμα “νόμος και τάξη”, θέλει να συνεχίσει να υλοποιεί ανενόχλητη την αντιλαϊκή πολική της, διώκοντας με μανία τις αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις.
Η υπεράσπιση των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών είναι και δική μας υπόθεση,  καταγγέλλουμε τη δίωξη σε βάρος του Νίκου Γόντικα και απαιτούμε την απόσυρση της.
Η  ετήσια Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων των Γονέων και Κηδεμόνων των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων πού πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή το Σάββατο 29/3/2014.