30/9/17 Δ.Σ. και Π.Σ. στο Βόλο 30/9/17

Αθήνα 26-9-2017 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
H Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων καλεί σε
Διευρυμένη Περιφερειακή Σύσκεψη τους αντιπροσώπους στην Ένωση των
Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων της Θεσσαλίας (επιθυμητή η παρουσία
κοντινών σχολείων μας άλλων περιφερειών) καθώς και τα ΔΣ των συλλόγων τους.
Η σύσκεψη θα γίνει το Σάββατο 30/9/2017 και ώρα 11:30, στο Μουσικό Σχολείο
Βόλου με θέματα:
• Προβλήματα που αφορούν τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία της
Περιφέρειας.
• Συγκέντρωση αιτημάτων και ανάληψη δράσης για το επόμενο χρονικό
διάστημα.
Πριν την έναρξη της σύσκεψης και ώρα 10:00 θα πραγματοποιηθεί Δ.Σ της
Ένωσης.
Θέματα ημερησίας διάταξης:
1) Εκτίμηση της έως τώρα δουλειάς μας – Τρέχοντα
2) Ενημέρωση-εικόνα του ταμείου, ταμειακός ή όχι ενήμεροι Σύλλογοι, εγγραφή
νέων .
3) Μεγάλη εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης
4) Προετοιμασία για την απολογιστική Γενική Συνέλευση
5) Εικόνα των Σχολείων μας από την έναρξη της νέας Σχολικής χρονιάς .
6) Μέτρα για τα πέντε νέα σχολεία

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 3ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣΔΟΙΗΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο το Σάββατο 30/9/2017

Παρόντες (7): Μενέλαος Μενελάου, Κωνσταντίνος Παπαδούλης, Βαγγέλης Μιχαλάτος, Χαλίλης Μάνος, Λογοθετίδης Κοσμάς, Τσαρδούλιας Πολυνείκης, Καρακατσάνης Κωνσταντίνος.

Απόντες (2): Ελένη Λαδοπούλου, Μούντανος Μάριος δικαιολογημένοι, άρα το συμβούλιο βρίσκεται σε απαρτία και σύμφωνα με την Ημερησία Διάταξη συζητήθηκαν τα εξής θέματα.

 • Εκτίμηση της έως τώρα δουλειάς μας – Κινήσεις που πρέπει να γίνουν στην συνέχεια σχετικά με τα προβλήματα που έχουν τα σχολεία μας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ για τις συναντήσεις που είχε η Ένωση μέσα στο Καλοκαίρι στο υπουργείο Παιδείας και στην ΚΤΥΠ. Σχετικές ανακοινώσεις για τις συναντήσεις αυτές είχαν  αναρτηθεί στο siteτου Συλλόγου.

Στην συνέχεια τα μέλη του Δ.Σ αναφέρθηκαν  στα προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα σχολεία μας και ομόφωνα αποφάσισε, το αμέσως επόμενο διάστημα η Πανελλήνια Ένωση να επισκεφτεί, τα υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών, Πολιτισμού καθώς και την Καλλιτεχνική Επιτροπή.

Παράλληλα να καλέσουμε τους Συλλόγους Γονέων, Καθηγητών και Μαθητών, μέχρι την 16η Οκτωβρίου, να πραγματοποιήσουν δράσεις σχετικές με τις ελλείψεις που παρουσιάζει το κάθε σχολείο (π.χ σίτιση στον Δήμο, μεταφορές στην Περιφέρεια κλπ). Πρέπει να παρουσιάσουν το κυρίαρχο θέμα που τους απασχολεί.

Στις 30 Οκτωβρίου, Πανελλαδικά να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις με κύρια θέματα

 • Να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά που έχουν τα Μουσικά, Καλλιτεχνικά και γενικής παιδείας μαθήματα
 • Μεταφορές των μαθητών από την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς
 • Σίτιση από την πρώτη ημέρα και ενιαία για όλα τα σχολεία, παίρνοντας μόνο υπόψη το ιδιαίτερο κλίμα και την τοπική παραγωγή κάθε περιοχής
 • Απαιτούμε να εφαρμοστή ο Νόμος που διέπει την ίδρυση των σχολείων μας και να δοθούν αναδρομικά στους αποφοίτους μετά από εξετάσεις, τα Πτυχία Θεωρητικών Ευρωπαϊκής Μουσικής, Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής και Ελληνικών Παραδοσιακών Οργάνων

 

Επίσης αποφασίσθηκε η αναμόρφωση της ιστοσελίδας μας Mousikart.gr

 

 • Ενημέρωση- εικόνα του Ταμείου

 

Λόγω απουσίας της ταμίας της Ένωσης ενημερωθήκαμε από τον πρόεδρο για το υπόλοιπο του Ταμείου

 

 • Μεγάλη εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης

 

Αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνει μεγάλη εκδήλωση της Ένωσης σε κεντρικό σημείο στην Αθήνα,με συμμέτοχή όσων σχολείων μας το επιθυμούν, για να γιορτάσουμε τα 30 χρόνια λειτουργίας των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων. Ημερομηνία και χώρος εκδήλωσης θα αποφασισθεί σε επόμενο Δ.Σ

 

 

 • Προετοιμασία για την Απολογιστική Γενική Συνέλευση

 

Έγινε πρόταση από τον κ. Παπαδούλη η Γενική Συνέλευση να γίνει στην Βόρεια Ελλάδα και έγινε δεκτή από όλα τα μέλη.  Για τον τόπο που θα γίνει θα διερευνήσουν οι κ.κ Παπαδούλης και Λογοθετίδης.

 

 • Μέτρα για τα πέντε νέα Μουσικά και Καλλιτεχνικά

 

Να εξετάσουμε γιατί δεν άνοιξαν όλα τα Μουσικά που είχαν εξαγγελθεί και να τοποθετηθούμε με ανακοίνωσή μας η ότι άλλο αποφασισθεί.

 

 

Την ίδια μέρα στο Μουσικό Βόλου, πραγματοποιήθηκε Περιφερειακή Σύσκεψη, με την παρουσία των εξής Σχολείων: Βόλου, Λαμίας, Λάρισας και Καρδίτσας, με κυρίαρχο στοιχείο της σύσκεψης, να είναι η ανάγκη ανταλλαγή πείρας, ακόμα και για το ποιο μικρό θέμα που απασχολεί τα σχολεία μας, μέχρι τα θέματα που απασχολούν όλα τα Μουσικά, Καλλιτεχνικά και της Γενικής Γυμνάσια και Λύκεια.

 

Η συνεδρίαση έκλεισε και υπογράφονται τα πρακτικά από τους παρόντες

 

 1. Μενέλαος Μενελάου

 

 1. Κωνσταντίνος Παπαδούλης

 

 1. Βαγγέλης Μιχαλάτος

 

 1. Χαλίλης Μάνος

 

 1. Λογοθετίδης Κοσμάς

 

 1. Τσαρδούλιας Πολυνείκης

 

 1. Καρακατσάνης Κωνσταντίνος.

 

 

Το Δ.Σ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, πραγματοποίησε συνεδρίαση στο Βόλο, το Σάββατο 30/9/2017, όπου συζήτησε και αποφάσισε τα έξης, σχετικά με την εικόνα που παρουσιάζουν τα σχολεία μας είκοσι ημέρες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Το αμέσως επόμενο διάστημα η Πανελλήνια Ένωση θα επισκεφτεί, για ζητήματα που δε μπορούν να περιμένουν, τα υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών, Πολιτισμού καθώς και την Καλλιτεχνική Επιτροπή.

Παράλληλα καλούμε όλους τους Συλλόγους Γονέων και Καθηγητών, τα Μαθητικά Συμβούλια όλων των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, μέχρι την 16η Οκτωβρίου, να πραγματοποιήσουν δράσεις σχετικές με τις ελλείψεις που παρουσιάζει το κάθε σχολείο (π.χ σίτιση στον Δήμο, μεταφορές στην Περιφέρεια κλπ).

Στις 30 Οκτωβρίου, Πανελλαδικά και από τώρα οργανωμένα, με τον τρόπο που τα Μουσικά και τα Καλλιτεχνικά γνωρίζουν, βγαίνουμε έξω γονείς, μαθητές και καθηγητές. Για να ακουστεί δυνατά η φωνή των Παιδιών μας η δική μας φωνή.

Για να διεκδικήσουμε:

 • Να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς που έχουν τα Μουσικά, Καλλιτεχνικά και γενικής παιδείας μαθήματα
 • Μεταφορές των μαθητών από την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς
 • Σίτιση από την πρώτη ημέρα και ενιαία για όλα τα σχολεία, παίρνοντας μόνο υπόψη το ιδιαίτερο κλίμα και την τοπική παραγωγή κάθε περιοχής
 • Απαιτούμε να εφαρμοστή ο Νόμος που διέπει την ίδρυση των σχολείων μας και να δοθούν αναδρομικά στους αποφοίτους μετά από εξετάσεις, τα Πτυχία Θεωρητικών Ευρωπαϊκής Μουσικής, Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής και Ελληνικών Παραδοσιακών Οργάνων
 • Να λυθούν εδώ και τώρα όλα τα προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής που έχουν τα σχολεία μας
 • Ένα Λύκειο που δεν θα είναι εξεταστικό κέντρο και δε θα μας οδηγεί στο να βάζουμε το χέρι ποιο βαθιά στη τσέπη.