Αφορμή της «τιμωρίας» ήταν ένας λερωμένος τοίχος. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΨΗΦΙΣΜΑ

Κερατσίνι 27/1/2019

Την Τετάρτη 9/1/2019, πρώτη μέρα λειτουργίας του σχολείου για το νέο έτος του Καλλιτεχνικού σχολείου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, η διευθύντρια κα Σταθοπούλου Παναγιώτα έβαλε τιμωρία ένα ολόκληρο τμήμα, με στέρηση φαγητού.

Συγκεκριμένα, απαγόρευσε σε όλους τους μαθητές του Β2 τμήματος Γυμνασίου να φάνε το γεύμα που προσφέρεται με έξοδα του Δημοσίου, λόγω του διευρυμένου ωραρίου. 

Αφορμή της «τιμωρίας» -αν και δεν έχει καμιά απολύτως σημασία- ήταν ένας λερωμένος τοίχος.

Θεωρούμε ότι με τη συγκεκριμένη πράξη, η διευθύντρια του σχολείου βάζει τους άψυχους τοίχους ενός κτιρίου ΣΔΙΤ (για το οποίο το κράτος πληρώνει ένα αδιευκρίνιστο ποσό στην ιδιωτική εταιρεία που είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση, φύλαξη και καθαριότητά του) πάνωαπό τα ίδια τα παιδιά.

Σημειωτέον ότι όλα τα υπόλοιπα παιδιά του σχολείου έφαγαν κανονικά το γεύμα τους ενώ τα «τιμωρημένα» έβλεπαν. Επειδή δε το σχολείο είναι διαδημοτικό, κάποια παιδιά λόγω απόστασης, εξωσχολικών δραστηριοτήτων κλπ έφτασαν στο σπίτι τους νηστικά μετά τις 4:30μ.μ. καιμπορεί να μην υπήρχε φαγητό στο σπίτι τους.

Τα παιδιά δεν πρέπει να παίζουν με το φαγητό τους αλλά να το σέβονται και οι ενήλικες πρέπει να τους το διδάξουμε και να μην τους το στερούμε με ευκολία, διότι σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνουμε την αξία αυτού του δικαιώματος.

Θεωρούμε την εν λόγω συμπεριφορά απαράδεκτη, άκρως αντιπαιδαγωγική και αντιδημοκρατική.

Η Γενική Συνέλευση Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας