Γονείς Καλλιτεχνικού Κερατσινίου: Πρόσληψη καθηγητών Χορού και Κινηματογράφου στα Καλλιτεχνικά Σχολεία

Προς :
1.Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
2. Υφυπουργούς υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

Κοιν:
1. Κοινοβουλευτικές Ομάδες
2. Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων
3. Α.Σ.Γ.Μ.Ε.
4. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ
5. ΕΛΜΕ Πειραιά

6.ΜΜΕ

Στο ίδιο έργο θεατές, με αγιασμό χωρίς καθηγητές

Τα Καλλιτεχνικά Σχολεία ( 2.040 μαθητές και πάνω από 4.000 γονείς), είναι .., Τα μόνα σχολεία της Ελλάδας που τα 2/3 των μαθητών ΔΕΝ κάνουν μάθημα τις μισές διδακτικές ώρες κάθε μέρα, το μισό σχολικό έτος, λόγω καθυστερημένης πρόσληψης καθηγητών ειδικοτήτων χορού και κινηματογράφου

Τα παιδιά μας, που επιλέχθηκαν μετά από εξετάσεις να σπουδάσουν τις συγκεκριμένες κατευθύνσεις στα Καλλιτεχνικά Σχολεία, έρχονται αντιμέτωπα κάθε χρόνο με την απουσία καθηγητών το μισό σχολικό έτος, γεγονός που ακυρώνει τις προσδοκίες, τα όνειρά τους και τη συνταγματική υποχρέωση της Πολιτείας να τους παρέχει τη σχετική εκπαίδευση. Το γεγονός αυτό, ουσιαστικά, καταλύει τον ρόλο και τον σκοπό των Καλλιτεχνικών Σχολείων και αποτελεί παραβίαση του δικαιώματος των συγκεκριμένων παιδιών στην εκπαίδευση (Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ν. 2101/92, αρ. 28 & 29), όπως αναφέρει στην υπ’ αρ. Πρωτ. 311778/20115/2022 απάντησή της η Βοηθός Συνηγόρου του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού σε σχετική Αναφορά του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

Αυτό συμβαίνει διότι αφενός δεν έχει συσταθεί κλάδος εκπαιδευτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) Χορού και (ΠΕ) Κινηματογράφου από το Υπουργείο Παιδείας (με δικαίωμα απόκτησης των αντίστοιχων ωρομισθίων καθηγητών) το οποίο είναι πάγιο αίτημα μας και αφετέρου ενώ από τον Αύγουστο έχουν γίνει οι αιτήσεις των ωρομισθίων καθηγητών αυτές ακόμα δεν έχουν εξεταστεί .

Απαιτούμε την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής και τη μόνιμη λύση του προβλήματος με τη σύσταση κλάδου ΠΕ καθηγητών χορού και κινηματογράφου.

Τέλος απαιτούμε την άμεση κάλυψη των τεράστιων κενών σε καθηγητές γενικής παιδείας , το οποίο συμβαίνει στα σχολεία όλης της επικράτειας .