ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ 102023

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων
Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου – Δραπετσώνας
Ελ. Βενιζέλου 98, Κερατσίνι 187 55
Email: goneiskallitexnikoukeratsiniou@gmail.com

Κερατσίνι, 12/10/2023

Προς :
1.Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
2. Υφυπουργό Παιδείας
3. Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά
Κοιν:
1. Κοινοβουλευτικές Ομάδες
2. Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων
3. Α.Σ.Γ.Μ.Ε.
4. ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
5. ΕΛΜΕ Πειραιά
6. Μ.Μ.Ε

 

Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά μας να ξεκινάει η σχολική χρονιά χωρίς κενά σε καθηγητές, ώστε τα παιδιά μας να αφιερώνονται απερίσπαστα στην γνώση και την μάθηση. Δυστυχώς στο Καλλιτεχνικό μας σχολείο υπάρχουν πολλά οργανικά κενά σε καθηγητές τόσο για τα μαθήματα της γενικής παιδείας όσο και για τα μαθήματα των κατευθύνσεων. Συνεπώς σαν σύλλογος γονέων θεωρούμε αυτονόητο ότι θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν όλες οι διοικητικές διαδικασίες ώστε να μην υπάρχουν οργανικά κενά σε καθηγητές του σχολείου μας.
Σας Παραθέτουμε κατάσταση με τα κενά σε καθηγητές του σχολείου μας:

ΚΕΝΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ 26/09/2023

ΠΕ02 ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ      -23 ώρες

ΠΕ04.01 ΦΥΣΙΚΟΙ      -8 ώρες

ΠΕ05 ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ    -12 ώρες

ΠΕ06 ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ     -4 ώρες

ΠΕ78 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ        -4 ώρες
ΠΕ91.02 ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ         -32 ώρες

Σας εφιστούμε την προσοχή για τους καθηγητές των κατευθύνσεων του σχολείου μας (χορού – κινηματογράφου) γιατί , με εξαίρεση την περσινή χρονιά που οι καθηγητές – μετά από έντονο αγώνα έγγραφα και κινητοποιήσεις όλων των καλλιτεχνικών σχολείων οι καθηγητές προσελήφθησαν τον Νοέμβριο του 2022 – τα προηγούμενα χρόνια οι καθηγητές παρουσιάζονταν στα σχολεία τον Ιανουάριο , τέσσερις (4) μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα της εκπαίδευσης. Δεν είναι δυνατόν να υφίσταται καλλιτεχνικό σχολείο χωρίς καθηγητές των συγκεκριμένων τεχνών. Την φετινή χρονιά ενώ η προκήρυξη για τους καθηγητές κατευθύνσεων έγινε τον Αύγουστο , έως και σήμερα δεν έχουν αξιολογηθεί οι αιτήσεις τους με ότι συνεπάγεται για την πρόσληψή τους. Με αυτό το τρόπο καταλύεται η λειτουργία του σχολείου ως καλλιτεχνικού, αφού τα καλλιτεχνικά μαθήματα χορού και κινηματογράφου δε διδάσκονται το μισό χρόνο.
Συγχρόνως απαιτούμε , διεκδικώντας :

την σύσταση κλάδου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης για τους καθηγητές Χορού και Κινηματογράφου, ένα αίτημα που ταλανίζει χρόνια τα καλλιτεχνικά μας σχολεία.

Επιζητούμε το αυτονόητο την ύπαρξη ενός δημόσιου σχολείου, κατάλληλα στελεχωμένου με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή. Ενός δημόσιου σχολείου που θα λειτουργεί υπέρ του μαθητή και του καθηγητή της κοινωνίας.

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ 102023