ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ : ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΕΓΚΑΙΡΑ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΧΟΡΟΥ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Είναι γνωστό ότι οι συνάδελφοι/συναδέλφισσες που εργάζονται σαν εκπαιδευτικοί χορού και κινηματογράφου στα Καλλιτεχνικά Σχολεία εργάζονται με το απαράδεκτο καθεστώς της ωρομισθίας, αντί για μόνιμη και σταθερή εργασία, με ό, τι σημαίνει αυτό για τον μισθό και τα εργασιακά τους δικαιώματα!

Σαν να μην έφτανε αυτό, έχει παγιωθεί οι συνάδελφοι αυτοί να προσλαμβάνονται των Ιανουάριο κατά τις … γνωστές τακτικές κάλυψης των κενών από το Υπουργείο Παιδείας. Μόνο την φετινή σχολική χρονιά 2022-2023 και έπειτα από έντονες διαμαρτυρίες των Συλλόγων Γονέων (όπως π.χ. του Συλλόγου Γονέων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας) και της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών-Καλλιτεχνικών Σχολείων, διαφοροποιήθηκε η κατάσταση αυτή.

Είναι αυτονόητο πως αυτή η κατάσταση αποτελεί πέρα από εργασιακή εκμετάλλευση των συναδέλφων και χτύπημα του δικαιώματος των μαθητών στην μόρφωση. Αφού επιλέγουν καλλιτεχνικό σχολείο … χωρίς όμως εκπαιδευτικούς για χορό και κινηματογράφο!

Απαιτούμε την έγκαιρη εκκίνηση των διαδικασιών για την πρόσληψη ΜΟΝΙΜΩΝ εκπαιδευτικών χορού και κινηματογράφου, ώστε να βρίσκονται οι συνάδελφοι/συναδέλφισσες στα σχολεία, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2023-2024. Παράλληλα απαιτούμε:

 

ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ/ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΩΝ