Ζητάμε την άρση της απόφασης για συγκρότηση ΜΌΝΟ 2 τμημάτων στην Α΄ Γυμνασίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Τζάβρου – 49083 Κέρκυρα parents.muschool@gmail.com

 

13/06/2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε από εκπαιδευτικούς του σχολείου πως ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπ/σης  ενέκρινε για την Α΄ Γυμνασίου μόνο τη λειτουργία δύο τμημάτων.

Σύμφωνα με το νέο ΦΕΚ λειτουργίας των Μουσικών Σχολείων τα κριτήρια για τη λειτουργία των τμημάτων στην Α΄ Γυμνασίου είναι τρία: η ύπαρξη υποδομών, το προσωπικό και  οι αιτήσεις των μαθητών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ισχύουν και τα τρία.

Με την απόφαση αυτή ο Περιφερειακός Δ/ντής στερεί τη δυνατότητα να λάβουν μουσική παιδεία παιδιά, τα οποία το έχουν αιτηθεί. Με 61 αιτήσεις μαθητών είναι προφανές πως δημιουργούνται όλες οι προϋποθέσεις  για τη συγκρότηση τριών τμημάτων στην Α΄ Γυμνασίου.

Ως γονείς δεν δεχόμαστε εκπτώσεις. Γνωρίζουμε πως η απόφαση αυτή εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική των περικοπών στην εκπαίδευση, σύμφωνα με τις εντολές των δανειστών. Όμως ο κ. Γκούσης  έχει και προσωπική ευθύνη. Δυστυχώς για το Μουσικό Σχολείο τον τελευταίο χρόνο οι αποφάσεις του και η ανοχή του έχουν παίξει αρνητικό ρόλο στη λειτουργία και στην πορεία του Σχολείου.

 

Ζητάμε την άρση της απόφασης για συγκρότηση ΜΟΝΟ 2 τμημάτων στην Α΄ Γυμνασίου.

 

Μαζί με τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς διεκδικούμε το δικαίωμα των παιδιών μας να μορφώνονται και να έχουν τη δυνατότητα και την πρόσβαση  στη μουσική παιδεία.

 

Για το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του ΜΣΚ Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

Η Πρόεδρος

Ήλια Κουρμουλή Τηλ. Επικ.: 6945981936