Κάλεσμα της Πανελλαδικής Συνάντησης Συντονισμού των Συντονιστικών Επιτροπών και σχολείων που έγινε στις 28 Γενάρη στην Αθήνα

ΣΕΙΣΜΟΣ – ΣΕΙΣΜΟΣ – ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ!

Οι Συντονιστικές Επιτροπές μαθητών Αθήνας, Πειραιά, Γκράβας, Μενιδίου-Φυλής, Κερατσινίου–Δραπετσώνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Καλαμάτας, Πρέβεζας, Λαμίας, Ιωαννίνων, Χανίων, Ηρακλείου Κρήτης, 15μελή και 5μελή από πολλές άλλες πόλεις, σχολεία από όλη την Ελλάδα που πήραμε μέρος στην πανελλαδική συνάντηση συντονισμού των μαθητών στέλνουμε μήνυμα αγώνα και ξεσηκωμού σε όλα τα σχολεία της χώρας!

Οι εκατοντάδες μαθητές που εκπροσωπήσαμε τα σχολεία μας και ενώσαμε τη φωνή μας στην Αθήνα, συζητήσαμε για τα εμπόδια που συναντάμε για να μορφωθούμε και να ζήσουμε όπως μας αξίζει, ανταλλάξαμε εμπειρίες από τους αγώνες μας αλλά και ιδέες για το πώς μπορούμε να τον κάνουμε πιο δυναμικό, μαζικό και αποτελεσματικό. Συντονίσαμε τη δράση μας, μιλήσαμε για το πώς θα ζωντανέψουμε τα σχολεία μας με δράσεις για όσα μας ενδιαφέρουν και μας απασχολούν.

Η πανελλαδική μας συνάντηση έγινε σε μια χρονιά με σημαντικούς μαθητικούς αγώνες κόντρα σε παλιά και νέα προβλήματα. Είναι ένα ακόμα αγωνιστικό πανελλαδικό ραντεβού που προστίθεται στις δεκάδες κινητοποιήσεις και δράσεις που έχουμε οργανώσει σε πόλεις, χωριά και γειτονιές όλης της Ελλάδας για το δικαίωμά μας στη μόρφωση και τη ζωή.

Μέσα και από την πανελλαδική μας συνάντηση ακούστηκε πιο δυνατά πως αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει!

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασισμένοι γιατί μόνο με τον αγώνα μας μπορούμε να κερδίσουμε το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει!

Ούτε βήμα πίσω από όσα μας αξίζουν και έχουμε ανάγκη. Θα μας βρουν απέναντί τους.Αυτή είναι η απάντησή μας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που είναι άξιος συνεχιστής των προηγούμενων και μαζί με τους συνεργάτες τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση μας στερούν τα δικαιώματά μας στη μόρφωση και τη ζωή.

Οργανώνουμε – συντονίζουμε τον αγώνα μας σε όλη την Ελλάδα!

Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στο σχολείο-εξεταστικό κέντρο της παπαγαλίας του άγχους και του τρεχαλητού που αδειάζει τις τσέπες των γονιών μας και μας δίνει σκόρπιες γνώσεις.

Δεν θα κάτσουμε στ’ αυγά μας μπροστά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στα σχολεία μας που δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα για να λειτουργήσουν.

Δεν δεχόμαστε να βλέπουμε τους γονείς μας να κοιτάνε κάθε μέρα τι θα κόψουν για να τα βγάλουμε πέρα. Μέχρι και τα σπίτια χιλιάδων οικογενειών βγάζει η κυβέρνηση στο σφυρί με τους πλειστηριασμούς.

Και σαν να μην έφταναν αυτά ετοιμάζεται να φέρει νέο νομοσχέδιο που θα κάνει το λύκειο πιο σκληρό εξεταστικό κέντρο, με λιγότερη γνώση και περισσότερα εμπόδια που θα μας κοιτάει περισσότερο στο πορτοφόλι.

ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ… ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !!!

ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΑΚΥΡΟ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ!

ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

Δεν χάνουμε χρόνο. Από σήμερα κιόλας οργανώνουμε τον αγώνα μας ενάντια σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τώρα στα σχολεία μας.

Επίσης, είμαστε όλοι σε ετοιμότητα ώστε αν η κυβέρνηση τολμήσει να καταθέσει το νομοσχέδιο που κάνει χειρότερο το σχολείο μας να οργανωθεί σε όλα τα σχολεία άμεσα η συζήτηση και να απαντήσουμε με πορείες σε όλη την Ελλάδα!!! Όσα καινούρια παραμύθια και να μας πει η κυβέρνηση και το υπουργείο για να μας πιάσουν στον ύπνο και να μην μας βρουν απέναντί τους, εμείς κορόιδα δεν πιανόμαστε!

Ακόμα:

 • Οργανώνουμε δράσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και την 16χρονη Αχεντ Ταμίμι.
 • Στις 21 Μάρτη, Παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού, καλούμε όλα τα σχολεία να οργανώσουμε δράσεις κατά του ρατσισμού και του φασισμού, δράσεις αλληλεγγύης με τα προσφυγόπουλα, κόντρα στους ναζιστές-εγκληματίες της Χρυσής Αυγής και το ρατσιστικό τους δηλητήριο. Οι φασίστες δε χωράνε στα σχολεία και τις γειτονιές μας. ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΥΜΕ!

Εμείς παλεύουμε για το σχολείο που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά όλου του κόσμου!

Αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο που:

 • θα μας μορφώνει χωρίς διακρίσεις, ένα σχολείο χωρίς εμπόδια για τους μαθητές.
 • θα δίνει ολόπλευρη γνώση και όχι παπαγαλία και σκόρπιες γνώσεις με το σταγονόμετρο.
 • θα είμαστε δημιουργικοί και όχι αριθμοί ονομάτων για τα απουσιολόγια.
 • θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει, που δε θα κοιτάει την τσέπη των γονιών μας, για παιδεία που δεν θα είναι εμπόρευμα.

Παλεύουμε για Δημόσια Δωρεάν Παιδία για όλα τα παιδιά.

Διεκδικούμε:

 • Η κυβέρνηση να εξασφαλίσει ΤΩΡΑ χρηματοδότηση για να λειτουργούν τα σχολεία μας κανονικά. Κανένα σχολείο χωρίς θέρμανση! Αφορολόγητο πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε όλα τα σχολεία (προνόμιο που έχουν οι εφοπλιστές, αλλά όχι τα σχολεία!).
 • Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών μας για τη λειτουργία των σχολείων μας.
 • Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο, που κάνει χειρότερο το σχολείο μας.
 • Καμία σκέψη για κλείσιμο ειδικοτήτων και συμπτύξεις τμημάτων στα ΕΠΑΛ.
 • Άμεση κάλυψη όλων των κενών σε όλα τα σχολεία με μόνιμους διορισμούς.
 • Δωρεάν ασφαλή μεταφορά για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες της ημέρας. Ένα δωρεάν γεύμα για όλους τους μαθητές.
 • Τώρα έκτακτο κονδύλι για τις σχολικές εκδρομές μας. Να μπορούν όλοι οι μαθητές να συμμετέχουν χωρίς να αναγκάζονται να βάζουν το χέρι στην τσέπη.
 • Δωρεάν είσοδος των μαθητών στα ΜΜΜ, σε κινηματογράφους και θέατρα.
 • Με την έναρξη της χρονιάς Πρόσθετη διδακτική στήριξη και ενισχυτική διδασκαλία σε όλα τα σχολεία.
 • Με ευθύνη του κράτους να εξασφαλιστεί η ουσιαστική εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.

Από εδώ μπορείτε να κατεβάσετε την ανακοίνωση, να την τυπώσετε και να τη μοιράσετε σε όλες τις τάξεις και τα σχολεία…