Μια πρώτη απάντηση από τους Μαθητές των Σχολείων μας στην Αττική

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν μαθητές από σχολεία όλης της Αττικής, ενώ στο πλευρό τους διαδήλωσαν οι γονείς και οι καθηγητές τους. Με τη γλώσσα της μουσικής, που τόσο καλά γνωρίζουν, και συνοδεία έγχορδων, πνευστών και κρουστών οργάνων, οι μαθητές διατράνωσαν μελωδικά την απαίτησή τους να παρθεί πίσω η πρόταση του υπουργείου, που όπως σημειώνουν μετατρέπει τη Μουσική Εκπαίδευση σε απλή ενθάρρυνση, ενώ επιπλέον καταργείται το αναλυτικό πρόγραμμα για τα μαθήματα Αισθητικής Παιδείας.

Όλα αυτά βέβαια στο πλαίσιο της εξοικονόμησης πόρων για να εμφανιστούν τα πολυδιαφημισμένα πρωτογενή πλεονάσματα του κρατικού προϋπολογισμού.

Από την άλλη στο στόχαστρο των συνθημάτων βρέθηκε η αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, με τους μαθητές να φωνάζουν «Τσίπρα – Γαβρόγλου ακούστε το καλά, οι μαθητές στους δρόμους ακόμα μια φορά», ενώ ξεκάθαρο ήταν και το μήνυμα που έστειλαν με το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τα Μουσικά».

Οι μαθητές τόνισαν ότι η σημερινή συγκέντρωση ήταν τα «προεόρτια» της ακόμη πιο μαζικής κινητοποίησης που προγραμματίζουν για αύριο Τρίτη 4 Δεκέμβρη, στις 9.30 π.μ. επίσης στην πλατεία Συντάγματος.