ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ : ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27/2/24

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Αθήνας χαιρετίζει τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των χιλιάδων φοιτητών και μαθητών ενάντια στο νέο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης που καταστρατηγεί το άρθρο 16 του Συντάγματος εισάγοντας τα μη κρατικά / ιδιωτικά πανεπιστήμια και το νέο Εθνικό Απολυτήριο που επιβάλλει εξετάσεις πανελληνίων και στις τρείς τάξεις του Λυκείου ματαιώνοντας τα όνειρα και το μέλλον των παιδιών μας.

Το νομοσχέδιο έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση δεν έρχεται να λύσει κανένα από τα μεγάλα προβλήματα της εκπαίδευσης που αντιμετωπίζουμε καθημερινά εμείς οι γονείς και τα παιδιά μας. Δεν έρχεται να αναβαθμίσει την Δημόσια Υποχρεωτική Εκπαίδευση ούτε την Ανώτατη, ούτε θα μας απαλλάξει από το τεράστιο κόστος που επωμιζόμαστε κάθε χρόνο για να στηρίξουμε την προσπάθεια των παιδιών μας να ολοκληρώσουν το σχολείο και να διεκδικήσουν τα όνειρά τους. Αντίθετα έρχεται να υποβαθμίσει περαιτέρω την παρεχόμενη δημόσια εκπαίδευση σε σχολεία και Πανεπιστήμια.

Για εμάς η μόρφωση δεν είναι εμπόρευμα. Η μόρφωση είναι κοινωνικό αγαθό, δικαίωμα και ανάγκη που πρέπει να παρέχεται σε όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις με οικονομικά κριτήρια και διαχωρισμούς σε αυτούς που έχουν χρήματα και σε αυτούς που δεν έχουν.

Ως γονείς στεκόμαστε στο πλάι των παιδιών μας και στηρίζουμε το δικαίωμά τους να αγωνιστούν ενάντια σε ένα μέλλον που σχεδιάζουν για τα ίδια χωρίς την δική τους γνώμη. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και την αδιαλλαξία της να περάσει το νομοσχέδιο έκτρωμα που υπονομεύει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας παρά την δημόσια κατακραυγή από σύσσωμο τον εκπαιδευτικό κόσμο αλλά και ολόκληρη την κοινωνία.

Στεκόμαστε στο πλάι των παιδιών μας και καταγγέλλουμε απερίφραστα τις προσπάθειες υπονόμευσης του δίκαιου αγώνα φοιτητών και μαθητών, καθώς και το κλίμα τρομοκράτησης και καταστολής που προκαλεί και η Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Α Αθήνας με μεθοδεύσεις και εγκυκλίους, με εκβιασμούς και απειλές σε βάρος ανήλικων μαθητών που αγωνίζονται, δρώντας ως εντολοδόχοι των αντιεκπαιδευτικών και αντιδραστικών σχεδιασμών της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας, παρότι είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για τις εκατοντάδες χαμένες ώρες από τα εκπαιδευτικά κενά που υπάρχουν ακόμα και σήμερα.

Ως γονείς στεκόμαστε και στο πλάι των εκπαιδευτικών που αγωνίζονται μαζί μας, που τρέχουν μαζί με τα παιδιά μας τον ίδιο αγώνα δρόμου για να τα βοηθήσουν να κατακτήσουν τους στόχους τους. Που αγωνίζονται μαζί με εμάς για ένα δημόσιο σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει τα παιδιά, για σχολικές υποδομές σύγχρονες που να ανταποκρίνονται στις παιδαγωγικές και και ασφαλείς για να μην ζήσουμε ποτέ ξανά άλλα Τέμπη.

Στεκόμαστε στο πλάι των εκπαιδευτικών που δίνουν την μάχη ενάντια στην αξιολόγηση. Σε μια αξιολόγηση φιάσκο που δεν ήρθε για να βελτιώσει καθόλου τις συνθήκες στο σχολείο, να απαντήσει στα προβλήματα που συναντούν οι εκπαιδευτικοί , αλλά αντίθετα χωρίς κανένα παιδαγωγικό κριτήριο να επιβαρύνει την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία. Στεκόμαστε στο πλευρό των εκπαιδευτικών που αγωνίζονται όπως και εμείς για δουλειά με δικαιώματα , μισθό που να καλύπτει τις ανάγκες μας , ποιοτικό ελεύθερο χρόνο, δημόσια υγεία και παιδεία.

Συμμετέχουμε στην απεργιακή διαδήλωση μνήμης του ενός χρόνου από το έγκλημα στα Τέμπη την Τετάρτη στις 28 /2 και στην πανεκπαιδευτική πορεία την Πέμπτη 29/2 στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο μαζί με τα παιδιά μας στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια.