Καλλιτεχνικό σχολείο Ηρακλείου (Υπόμνημα στην περιφεριακή διεύθυνση (18/10/2013)

Τα Καλλιτεχνικά και Μουσικά Σχολεία είναι οάσεις διαμόρφωσης σύγχρονων, ευσυνείδητων και ευαίσθητων πολιτών, με ανοιχτούς νοητικούς ορίζοντες, και φυτώρια ελλήνων με διαύγεια και σύγχρονη παιδεία, άποψη, ικανότητα αντίληψης και συγχρονισμού με έναν κόσμο που συνεχώς μεταβάλλεται και εξελίσσεται. Από αυτά τα σχολεία θα βγουν νέοι με νέο βλέμμα, με άλλες ελπίδες αλλά και με διαφορετική επιμονή για το μέλλον.

Η κυβέρνηση κουρασμένη, γερασμένη, πλήρως απαξιωμένη στα μάτια των πολιτών της, τσακισμένη κάτω από το βάρος της στείρας ύπαρξής της, μέσα στα άρρωστα χνώτα ενός διοικητικού σανατόριου, απειλεί προκλητικά κουνώντας το δάχτυλο της καταστολής και μέσα στα πλαίσια της συνέχισης της πολιτική της απαξίωσης των βασικών κοινωνικών δομών της ελληνικής κοινωνίας, στοχεύει με προεπεξεργασμένες και προγραμματισμένες κινήσεις και χτυπάει ότι στηρίζει αυτές τις δομές με απώτερο στόχο τη διαμόρφωση κατάλληλου περιβάλλοντος μέσα στο οποίο να συντελεστεί η αυτοκαταστροφή τους, αφού θα έχουν αφαιρεθεί από κάθε μια από αυτές όλοι οι τρόποι συντήρησης και οι λόγοι ύπαρξής τους.

Η νέοι όμως ξέρουν και αυτοί που δεν ξέρουν θα μάθουν να αμύνονται, να διεκδικούν και να αποκτούν, και σε αυτό, εμείς οι γονείς θα είμαστε αρωγοί.

Με τη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας μας, σας υπενθυμίζουμε πως είμαστε εδώ και διεκδικούμε από εσάς σήμερα το αυτονόητο. Για το κάτι παραπάνω θα ασχοληθούν τα παιδιά μας όταν θα έχουν πάρει τις τόσο πολύτιμες καρέκλες της κυβέρνησης, και θα έχουν βάλει όλους αυτούς που υποδουλώνουν το μέλλον τους, σε ένα ντουλάπι, που να εύχονται να είναι αυτό της Ιστορίας.

Σύλλογος Γονέων Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου