Κινητοποίηση απο Καλαμάτα

Πέμπτη, 11 Σεπτέμβριου 2014

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ
Όλοι οι γονείς διαμαρτύρονται για τα προβλήματα στα σχολεία των παιδιών τους, μόνο όμως οι γονείς των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας εκδήλωσαν δημόσια τη διαμαρτυρία τους. Πριν από τον αγιασμό συγκεντρώθηκαν έξω από την είσοδο του σχολείου, ύψωσαν πανό και διένειμαν έντυπο υλικό για τα κυριότερα προβλήματα που είναι…

…τα κενά στις θέσεις των εκπαιδευτικών, η μεταφορά των μαθητών και η σίτιση.
Την εκδήλωση διαμαρτυρίας διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Μαθητών του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, που σε κείμενό του τονίζει: «Επιλέξαμε σήμερα, την πρώτη ημέρα του σχολικού έτους, να δώσουμε το παρόν στην είσοδο του σχολείου μας, προκειμένου να τονίσουμε ότι οι γονείς είναι πάντα δίπλα στο σχολείο και τους μαθητές, γνωρίζουν τα προβλήματα και συμμετέχουν ενεργά στη διασφάλιση της καλής λειτουργίας του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας.
Έτσι λοιπόν, για μια ακόμα χρονιά, τα θέματα που μας απασχολούν είναι η έλλειψη προσωπικού, η μη τροποποίηση της ΚΥΑ για τη μετακίνηση με αποτέλεσμα το σχολείο να είναι δυσπρόσιτο για πολλούς μαθητές, η έλλειψη σίτισης.
1 Δυστυχώς τα Μουσικά Σχολεία δεν έχουν καθηγητές μουσικής αλλά και άλλων ειδικοτήτων πολλές φορές μέχρι και μετά τα Χριστούγεννα. Το γεγονός αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα παιδιά να έχουν αρκετά κενά στο πολύωρο καθημερινό τους πρόγραμμα. Το πρόβλημα αυτό γίνεται ακόμα πιο έντονο αν αναλογιστούμε ότι τα παιδιά της Γ’ Γυμνασίου θα κληθούν να δώσουν εξετάσεις σε θέματα από την πανελλήνια τράπεζα θεμάτων που προβλέπει το νέο σύστημα εισαγωγής των μαθητών στο Λύκειο.
2 Η μετακίνηση, που φέτος δεν υπάρχει καν. Το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας απευθύνεται σε μαθητές όλου του Νομού και για αυτό προβλέπεται ειδικό καθεστώς μετακίνησης για τους μαθητές αυτούς. Αν όμως η μετακίνηση δεν εξασφαλίζεται ή επιλέγονται τρόποι μετακίνησης που δεν διευκολύνουν την πρόσβαση των μαθητών στο σχολείο αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα πολλοί μαθητές να εγκαταλείψουν το σχολείο ή οι γονείς να επιβαρύνονται με το κόστος της μετακίνησης αλλά και με καθυστερήσεις στην εργασία τους.
3 Η έλλειψη σίτισης, που αν και προβλέπεται για τους μαθητές από το νόμο μόνο κάποιες ελάχιστες χρονιές έχει λειτουργήσει στο σχολείο μας.
4 Η έλλειψη επιστάτη και τεχνικού ασφαλείας και πολλά άλλα προβλήματα που για να μπορέσουμε να τα ξεπεράσουμε έγκαιρα θα χρειαστεί να συνεργαστούμε όλοι μαζί από σήμερα κιόλας.
Τέλος, με τη σημερινή μας παράσταση διαμαρτυρίας αποσκοπούμε κυρίως στο να ενημερώσουμε εσάς αλλά και την κοινή γνώμη για αυτά τα προβλήματα προκειμένου να δοθούν άμεσα λύσεις σε αυτά και να μην απαξιωθεί και τελικά καταργηθεί αυτό το σχολείο πρότυπο, το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας. Ένα σχολείο επιλογή για τους μεσσήνιους μαθητές, για το οποίο τόσο πολύ μοχθήσαμε γονείς και καθηγητές».