Μουσικο κορινθου για την διωξη του γραμματεα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Ψήφισμα ενάντια στη δίωξη του Παναγιώτη Κουφαλάκου

Στις 4 Απρίλη δικάζεται στην Τρίπολη ο Παναγιώτης Κουφαλάκος, γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων Ελλάδος και για χρόνια πρόεδρος της.

Η δίωξη αυτή είναι αποτέλεσμα της μηνυτήριας αναφοράς , που κατέθεσε ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης Κ. Μπιστόλας.

Αφορμή για τη δίωξη ήταν η συμμετοχή του Παναγιώτη Κουφαλάκου στην ενημέρωση μαθητών για την Πανελλαδική Δράση της Πανελλήνιας Ένωσης, που στην Περιοχή Πελοποννήσου εκφραζόταν με τη συγκέντρωση όλων των Μουσικών Σχολείων της Περιοχής στην Τρίπολη, για μουσική διαμαρτυρία στην Περιφερειακή Διεύθυνση.                                                      Σημειώνουμε ότι σε αυτή την κινητοποίηση συμμετείχε και το σχολείο μας, με θετικά αποτελέσματα στο αμέσως επόμενο διάστημα .

Η καταστολή, η ποινικοποίηση, οι  εκατοντάδες διώξεις σε όλη την Ελλάδα, ακόμη και σε μαθητές είναι φανερό ότι στοχεύουν στον εκφοβισμό, προκειμένου να παραιτηθούν από την πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων στη μόρφωση και τη ζωή .

Η υπεράσπιση των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών είναι και δική μας υπόθεση, καταγγέλλουμε τη δίωξη σε βάρος του Παναγιώτη Κουφαλάκου και απαιτούμε την απόσυρσή της.

Η ετήσια Γενική Συνέλευση Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου

Κόρινθος, 30 Οκτωβρίου 2016