Μουσικό σχολείο Καλαμάτας (καταληψη-αιτήματα)

Το δεκαπενταμελές του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας συνεδρίασε    και αποφάσισε ότι το σχολείο μας τελεί υπό κατάληψη για τους παρακάτω λόγους:

1)    Η απόφαση της δευτεροβάθμιας να δώσει το κτήριο του σχολείου μας στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ για να γίνουν μαθήματα την απογευματινή ώρα μας βρίσκουν παντελώς αντίθετους. Οι μαθητές δεν είναι περιφερόμενος θίασος για να κάνουν μάθημα πότε εδώ και πότε εκεί. Συμπαραστεκόμαστε στους συμμαθητές μας του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ καθώς και στα υπόλοιπα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη για τα παρακάτω αιτήματα:

α) Δωρεάν δημόσιο σχολείο γενικής παιδείας για δώδεκα χρόνια.

β) Για εκπαιδευτικούς με πλήρη απασχόληση και αναβάθμιση            του εκπαιδευτικού τους έργου και όχι να τους βγάζουν σε εφεδρεία με σκοπό την απόλυση τους.

γ) Υποδομές για όλα τα σχολεία.

2) 506 ώρες κενά σε μαθήματα μουσικής. 17.000 ώρες πανελλαδικά σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Πανελλήνια  Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

3) Το σχολείο μας είναι διαδημοτικό και αναγκαζόμαστε να καλύπτουμε μεγάλες αποστάσεις με δύο και τρεις συγκοινωνίες μεταφέροντας και τα όργανα μας.

4) Δεν έχουμε σίτιση και παραμένουμε στο σχολείο μέχρι τις 15:30 το μεσημέρι.

5) Το νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο μας βάζει σε διαδικασία           πανελλαδικών εξετάσεων από την Α’ Λυκείου. Ειδικά για τα Μουσικά σχολεία αυτό σημαίνει κλείσιμο.