ΟΛΟΙ στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ την ΔΕΥΤΕΡΑ 30/10/2017 στις 12.00

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΕΡΑΚΑ,

ΣΚΙΑΘΟΥ & ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ, ΓΕΡΑΚΑΣ, goneiskallitexnikou@gmail.com

Γέρακας 27.10. 2017

Αγαπητοί γονείς,                      

Εδώ και ένα μήνα, πολλές ενώσεις έχουνε προχωρήσει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι το ίδιο, οι φοιτητές άρχισαν τις κινητοποιήσεις τους, οι μαθητές οργανώνουν το πρώτο τους αγωνιστικό βήμα στις 30/10, φοιτητές και μαθητές συντονίζουν τον βηματισμό τους στις 2 & 3 Νοεμβρίου με στόχο στις 7/11 πανεκπαιδευτικό αγώνα.

Όλοι συμφωνούν ότι μόνο με ευχολόγια και επιστολές σε υπουργούς, δεν λύνονται τα προβλήματα. Η εμπειρία μας λέει ότι μέχρι σήμερα η ικανοποίηση των αιτημάτων μας γίνεται κάτω από την πίεση και πραγματοποίηση δυναμικών κινητοποιήσεων γονιών μαθητών και εκπαιδευτικών χωρίς ποτέ να χαριστούμε σε κανέναν.

Τα προβλήματα δεν λείπουν ούτε από το δικό μας σχολείο.

Εκτιμούμε ότι είναι αναγκαίο, πιο πολύ από ποτέ ένα πανεκπαιδευτικό, αγωνιστικό, πολιτιστικό-μορφωτικό μέτωπο για να υπερασπίσουμε το δημόσιο σχολείο και τη μόρφωση των παιδιών μας. 

Ο Σύλλογος μας εμμένει στο αίτημα του για προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες. Άλλωστε η εμπειρία μας διδάσκει ότι μέχρι σήμερα η μεταφορά των μαθητών, οι οργανικές θέσεις, η σίτιση, η κατάργηση της τράπεζας θεμάτων κ.α. υλοποιήθηκαν μόνο με πιέσεις, δράσεις και παραστάσεις και κυρίως με την πραγματοποίηση δυναμικών κινητοποιήσεων γονέων, μαθητών και καθηγητών.

Θα είμαστε πάντοτε αντίθετοι με την λογική κάθε κυβέρνησης που προσπαθεί “να βγάλει από την μύγα ξύγκι’’, με την δικαιολογία των μνημονιακών δεσμεύσεων, κόβοντας ώρες απ’ όπου μπορεί, μη κάνοντας προσλήψεις και συρρικνώνοντας συνολικά την λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα εκτιμώντας την γενικότερη κατάσταση, αποφάσισε την συμμετοχή της στη πανελλαδική ημέρα δράσης που αποφάσισε η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων την Δευτέρα 30/10/2017 με συγκέντρωση  στα Προπύλαια, σε συντονισμό με  μαθητές, και γονείς,  στην Αττική.

Έχοντας σαν προμετωπίδα μας την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και της δωρεάν εκπαίδευσης επιδιώκουμε πάντοτε τον κοινό βηματισμό με τα υπόλοιπα καλλιτεχνικά και μουσικά σχολεία και βέβαια με το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

 

Το δυνάμωμα του συλλόγου με την ενεργή συμμετοχή όλων μας είναι “μονόδρομος”

 

για την υπεράσπιση όσων έχουμε πετύχει και όσων νέων αιτημάτων θέσουμε.

 

          ΟΛΟΙ στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ την ΔΕΥΤΕΡΑ 30/10/2017 στις 12.00

 

               Η Πρόεδρος                                                                                      Ο Γενικός Γραμματέας

          Γιάννα Βενιέρη                                                                                     Παντελής Τσεσμετζής