Σύλλογος γονέων καλλιτεχνικού σχολείου Ν. Ηρακλείου “9 Μούσες”

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Πρώην Αμερικανική Βάση Γουρνών

Ηλ. Διεύθυνση (e-mail): artschool07@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Γούρνες 20 Οκτώβρη 2012

Όλοι εμείς οι γονείς που  αποφασίσαμε να στηρίζουμε την αγάπη των παιδιών μας για την τέχνη μέσα από την πολύπλευρη διδασκαλία της στα Μουσικά και τα Καλλιτεχνικά Σχολεία, συμμετέχουμε στην Πανελλήνια εκδήλωση διαμαρτυρίας, σήμερα Σάββατο  20/10/2012 που θα γίνει σε κάθε πόλη όπου υπάρχει Μουσικό η Καλλιτεχνικό Σχολείο και για το Ηράκλειο στην Πλατεία Ελευθερίας στις 11:00 π.μ

Η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων καλεί όλες τις σχολικές κοινότητες των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων να δυναμώσουν ακόμα πιο πολύ την ενότητά τους, να συντονίσουμε τα βήματά μας, να οργανώσουμε την αντίδραση και τις διεκδικήσεις μας, να ξεδιπλώσουμε την αλληλεγγύη και την ενεργητικότητά μας, για να εξασφαλιστεί η λειτουργική συνέχεια  των σχολείων μας.

Διεκδικούμε τα αυτονόητα για την ύπαρξη των Σχολείων μας :

1.    Μόνιμη επίλυση της μεταφοράς των μαθητών με τροποποίηση της  Κ.Υ.Α.

2.    Μόνιμη επίλυση της σίτισης των μαθητών

3.    Μόνιμη επίλυση της κάλυψης των κενών θέσεων τόσο των μαθημάτων γενικής παιδείας όσο και των ειδικοτήτων (χορού, δραματικής τέχνης, μουσικών οργάνων, κιν/φου, εικαστικών).

4.    Μόνιμη καθιέρωση ύλης μουσικών & καλλιτεχνικών μαθημάτων και αναγνώριση από την Πολιτεία των 6 ετών φοίτησης στα Σχολεία αυτά.

–  Η τέχνη  είναι κατάθεση ψυχής και ο πολιτισμός είναι ανάγκη γιατί δημιουργεί σκεπτόμενους ανθρώπους και ευαισθητοποιημένους ενεργούς πολίτες.

–  Χρέος στα παιδιά μας, το Σχολείο μας να γίνει φωτεινή ελπίδα για το μέλλον τους.

Για το Δ.Σ. του Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

Καλλιτεχνικού Σχολείου Ν. Ηρακλείου

Ο Πρόεδρος

Παναγιώτης Αναστασιάδης

Η Γραμματέας

Μόνικα Άκερμανς Χατζάκη