Να εξαιρεθούν οι εκπρόσωποι γονέων στις Σχολικές Επιτροπές από την υποβολή «πόθεν έσχες»

Να εξαιρεθούν οι εκπρόσωποι των Ενώσεων Συλλόγων στις Σχολικές Επιτροπές από την υποβολή δήλωσης «πόθεν έσχες» με συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση που θα έχει αναδρομική ισχύ και να μην επιβληθούν πρόστιμα για τυχόν εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης «πόθεν έσχες», απαιτεί η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής.

«Θεωρούμε τις συγκεκριμένες διατάξεις του νόμου που αφορούν γονείς απαράδεκτες. Θέλουμε να υπενθυμίσουμε πως οι εκπρόσωποι των Ενώσεων Συλλόγων Γονέων στις Σχολικές Επιτροπές, στις περισσότερες περιπτώσεις μέσω της συμμετοχής τους σε αυτά τα πρόσωπα (ΝΠΔΔ) αναδεικνύουν τα οξυμένα προβλήματα των σχολείων, προσπαθούν να ελέγξουν τη σωστή και δίκαιη κατανομή της πενιχρής κρατικής χρηματοδότησης, προσπαθούν να βάλουν φραγμό στην ιδιωτικοποίηση των δομών του δημόσιου σχολείου, αναδεικνύουν ζητήματα  που αφορούν τις ανάγκες της λειτουργίας – της ασφάλειας των σχολικών μονάδων, δεν έχουν καμία ευθύνη διαχείρισης χρηματικών ή περιουσιακών στοιχείων των Σχολικών Επιτροπών.

Αλήθεια πιστεύει η κυβέρνηση πως οι εκπρόσωποι των γονιών στις Σχολικές Επιτροπές είναι υπεύθυνοι για τη διαφθορά και την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος; Αλήθεια τι μέτρα έχουν πάρει όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις για τους δήμους εκείνους που έχουν παρακρατήσει τα χρήματα των Σχολικών Επιτροπών για να εξυπηρετήσουν άλλες ανάγκες;

Μέχρι σήμερα παρ’ όλες τις επανειλημμένες οχλήσεις μας, δεν έχουμε πάρει ΚΑΜΙΑ απάντηση απ’ την κυβέρνηση, η οποία επιδεικνύει μια απαράδεκτη ολιγωρία στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος.

Απαιτούμε άμεσα να εξαιρεθούν οι εκπρόσωποι των Ενώσεων Συλλόγων στις Σχολικές Επιτροπές  από την υποβολή δήλωσης “πόθεν έσχες”, με συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση. Η τροπολογία αυτή να έχει αναδρομική ισχύ. Να μην επιβληθούν πρόστιμα για τυχόν εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης “πόθεν έσχες”.

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, σε συνεδρίασή του στις 9/6/2018, αποφάσισε ομόφωνα και ζητά από την κυβέρνηση ενόψει και της νέας χρονιάς, να καταθέσει και να ψηφίσει άμεσα τροπολογία απαλλαγής των εκπροσώπων μας από τη δήλωση “πόθεν έσχες”».