Παράσταση Διαμαρτυρίας Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας Για Tην Έλλειψη Σχολικών Λεωφορείων

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Στα όρια της έχει φτάσει η εκπαιδευτική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας, καθώς τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ τα λεωφορεία (ούτε ένα δρομολόγιο)  για τη μετακίνηση των μαθητών-τριών από και προς το Σχολείο.

Ο Σύλλογος Γονέων του ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ και   μαθητές , παρουσία και της Διευθύντριας του Σχολείου, πραγματοποίησαν την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου παράσταση διαμαρτυρίας στον Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, προκειμένου να εκφράσουν την αγανάκτηση τους και να διεκδικήσουν λύση.  Οι απαντήσεις που δόθηκαν, ήταν για μια ακόμη φορά υποσχέσεις για τις επόμενες ημέρες και επίρριψη των ευθυνών, στους λεωφορειούχους που δεν έχουν καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα. Της κινητοποίησης είχαν προηγηθεί συναντήσεις με τους αρμοδίους από το καλοκαίρι, ακριβώς για να προλάβουν την εκδήλωση του προβλήματος, ωστόσο και τότε ο νυν Αντιπεριφερειάρχης επέρριπτε τις ευθύνες στην προκάτοχο του –της ίδιας παράταξης- και δεσμευόταν για ημερομηνίες έναρξης των δρομολογίων που έχουν ήδη παρέλθει.

Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει, καθώς οι μαθητές-τριες από ολόκληρο το Νομό, αναγκάζονται είτε να μετακινούνται με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ (το οποίο κάποιες φορές για να εξυπηρετήσει τους τουρίστες δεν παίρνει τα παιδιά, με αποτέλεσμα να χάνουν τις πρώτες ώρες) είτε να τα μεταφέρουν οι εργαζόμενοι γονείς τους σε απόσταση δεκάδων χιλιομέτρων, με ό,τι σημαίνει αυτό , είτε να μην πηγαίνουν σχολείο.

Ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας και οι μαθητές-τριες είναι αποφασισμένοι τις επόμενες ημέρες, αν δε λυθεί το πρόβλημα, να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, διεκδικώντας άμεση αλλά και μακροπρόθεσμη λύση για δημόσιες, ασφαλείς και  δωρεάν  σχολικές μεταφορές  .

Σημειώνεται ότι στην ίδια κινητοποίηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της τοπικής ΕΛΜΕ και των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η Ένωση Συλλόγων Γονέων του Νομού και κατά τόπους Σύλλογοι Γονέων, καθώς το πρόβλημα απασχολεί όλα τα περιφερειακά σχολεία.