ΠΡΈΒΕΖΑ Δυναμική κινητοποίηση μαθητών

Με τη δυναμική τους κινητοποίηση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πρέβεζα, οι μαθητές από Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΠΑΛ καθώς και από το Μουσικό Σχολείο έδειξαν ότι κάθε άλλο παρά μόνο κανονικότητα όπως θέλει να πείσει η κυβέρνηση δεν επικρατεί στα σχολεία τους.

Με τα συνθήματά τους να ηχούν έξω από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον διευθυντή, για να καταθέσουν τα προβλήματά τους:

Ελλείψεις σε καθηγητές τόσο γενικής όσο και κατεύθυνσης, σε καθηγητές μουσικής στο μουσικό σχολείο, αλλά και με σοβαρές ελλείψεις σε εξοπλισμό σε ειδικότητες των ΕΠΑΛ κάνουν την καθημερινότητα εκρηκτική και τη διεξαγωγή των μαθημάτων τους αδύνατη. Εξέφρασαν την έλλειψη ενημέρωσης από καθηγητές και διευθυντές στα σχολεία τους σε σχέση με το Νέο Λύκειο και το εξεταστικό που θέλει να φέρει η κυβέρνηση και το υπουργείο και προειδοποίησαν ότι αυτό το απαράδεκτο νομοσχέδιο δεν πρόκειται να τολμήσουν να το φέρουν γιατί θα βρουν τους μαθητές απέναντί τους.

Σε όλα τα παραπάνω δεν τους δόθηκε καμία δέσμευση, ούτε σε σχέση με τις ελλείψεις σε καθηγητές στο κάθε σχολείο, ούτε τι θα γίνει με το νομοσχέδιο. Όπως ειπώθηκε στη συγκέντρωση, μετά τη συνάντηση η Δευτεροβάθμια ακολουθεί εντολές από το Υπουργείο και κάνουν ότι τους πουν.

Οι μαθητές όμως ξέρουν πολύ καλά τον τρόπο για να διεκδικήσουν ένα «σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει», όπως έγραψαν και έξω από τη Δευτεροβάθμια. Θα συνεχίσουν και θα δυναμώσουν τον αγώνα τους το επόμενο διάστημα μέσα στα σχολεία τους, μέσα από τη Συντονιστική τους Επιτροπή, εκλέγοντας αγωνιστικά 15μελή και 5μελή.

Και θα βροντοφωνάξουν μαζί με όλη την υπόλοιπη Ελλάδα στις 29 Οκτώβρη, μέρα πανελλαδικού ξεσηκωμού για τους μαθητές όλης της χώρας.