ΣΓΚ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ : Η πλήρης απαξίωση των Καλλιτεχνικών Σχολείων. Απάντηση στην απάντηση του Υπουργείου Παιδείας στο έγγραφο του Συλλόγου μας για την σύσταση κλάδου ΠΕ για τους καθηγητές κατευθύνσεων ( Χορού και Κινηματογράφου)

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου – Δραπετσώνας

Ελ. Βενιζέλου 98, Κερατσίνι 187 55

Email: goneiskallitexnikoukeratsiniou@gmail.com 

Κερατσίνι    03/04/2024

Προς :

1.Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Κοιν:

  1. Κοινοβουλευτικές Ομάδες
  2. Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων
  3. Α.Σ.Γ.Μ.Ε.
  4. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ
  5. ΕΛΜΕ Πειραιά
  6. AlfaVita

ΘΕΜΑ :  Η πλήρης απαξίωση των Καλλιτεχνικών Σχολείων. Απάντηση  στην απάντηση  του Υπουργείου Παιδείας στο έγγραφο του Συλλόγου μας  για την σύσταση κλάδου ΠΕ για τους καθηγητές κατευθύνσεων ( Χορού και Κινηματογράφου).

Με αφορμή την απάντηση  της υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού  κας Ζέττας Μακρή στην κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ,  στο έγγραφο του Συλλόγου μας  για την σύσταση κλάδου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης για τους καθηγητές Χορού και Κινηματογράφου θα θέλαμε να σημειώσουμε τα εξής:

Κατά την άποψη μας, η απάντηση της Υπουργού Παιδείας  δεν απαντά στην ουσία του προβλήματος .Απλά περιγράφει την κατάσταση και δεν δεσμεύεται για τίποτα.

Πιο συγκεκριμένα δεν μας απαντά

  1. Εάν στις προθέσεις του Υπουργείου  ΕΙΝΑΙ η σύσταση του κλάδου ΠΕ  για το Χορό και τον  κινηματογράφο. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, πότε θα ξεκινήσουν οι διοικητικές και νομοθετικές ενέργειες για την υλοποίηση του νόμιμου αιτήματος μας.  Το να επικαλείται και να κρύβεται η Υπουργός  πίσω από τις εισηγήσεις του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΙΕΠ) δεν είναι σωστό. Θα πρέπει  το Υπουργείο να απαντήσει στα παιδιά μας  εάν  Υπάρχει η πολιτική βούληση για την υλοποίηση ενός χρόνιου προβλήματος των καλλιτεχνικών μας σχολείων.
  2. Δεν απαντά στο ερώτημα γιατί αργεί η πρόσληψη των καθηγητών κατευθύνσεων και τα τελευταία χρόνια  οι  καθηγητές των κατευθύνσεων       (χορού – κινηματογράφου) να ολοκληρώνεται η πρόσληψή τους και  να παρουσιάζονταν στα σχολεία τον Ιανουάριο, τέσσερις (4) μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα της εκπαίδευσης. Τι μεσολάβησε από τον Αύγουστο που βγήκε η προκήρυξη να έρθουν οι καθηγητές στα σχολεία τον Ιανουάριο.

Εξακολουθούμε να  Θεωρούμε πολύ σημαντικό  να ξεκινάει η σχολική χρονιά χωρίς κενά σε καθηγητές, ώστε τα παιδιά μας  να αφιερώνονται απερίσπαστα στην γνώση και την μάθηση. Συνεπώς  σαν σύλλογος γονέων θεωρούμε αυτονόητο  ότι θα πρέπει άμεσα να ξεκινούν  όλες οι διοικητικές διαδικασίες ώστε οι προσλήψεις να γίνονται έγκαιρα στην αρχή της σχολικής χρονιάς. Πιστεύουμε ότι η κατάσταση πλέον δεν πάει άλλο. Πρέπει άμεσα να παρθούν αποφάσεις και θα πρέπει να παρθούν τώρα ώστε να μην ζήσουμε και την επόμενη  σχολική χρονιά το ίδιο έργο

Συνεπώς  απαιτούμε , διεκδικούμε  και Ζητάμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για:

  • την σύσταση κλάδου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης για τους καθηγητές Χορού και Κινηματογράφου
  • Να ξεκινά η σχολική χρονιά χωρίς οργανικά κενά σε καθηγητές τόσο για τα μαθήματα της γενικής παιδείας όσο και για τα μαθήματα των κατευθύνσεων.

 

Σαν σύλλογος αλλά και ως γονείς επιζητούμε το αυτονόητο την ύπαρξη ενός δημόσιου σχολείου, κατάλληλα στελεχωμένου με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή.  Ενός δημόσιου σχολείου που θα λειτουργεί υπέρ του μαθητή και του καθηγητή της κοινωνίας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ