15μελες Καλλιτεχνικού Σχολείου Αθηνών : ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Σήμερα, το Καλλιτεχνικό Σχολείο Αθηνών βρίσκεται υπό κατάληψη. Με αφορμή την απεργιακή διαδήλωση μνήμης ενός χρόνου από το έγκλημα στα Τέμπη στις 28/2 αλλά και την πανεκπαιδευτική πορεία που θα πραγματοποιηθεί στις 29/2, παίρνουμε έμπρακτα θέση και στηρίζουμε τους αγώνες. Κατεβαίνουμε μαζικά στους δρόμους και συμμετέχουμε στις γενικές συνελεύσεις και διαμαρτυρίες. Έχουμε λόγο στο μέλλον μας και παλεύουμε για αυτό.

ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 16

Σύμφωνα με το άρθρο του Συντάγματος νούμερο 16, η ανώτατη εκπαίδευση παρέχεται αποκλειστικά από ιδρύματα που αποτελούν νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου με πλήρη αυτοδιοίκηση. Επομένως, η σύσταση ανώτερων σχολών από ιδιώτες απαγορεύεται.
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Η κυβέρνηση προωθεί τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ως ένα βήμα πιο κοντά στα διεθνή “πρότυπα”, ενώ το 79 τοις εκατό των φοιτητών στις χώρες της ΕΕ  σπουδάζουν σε δημόσια πανεπιστήμια. Παράλληλα, από την πρώτη εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής το 2021 μέχρι σήμερα, 38.000 νέοι έχουν μείνει εκτός σχολής.

ΩΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

Ειδικότερα εμείς ως μαθητές του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις Αθηνών, πέρα από την κατάργηση του νομοσχεδίου που προωθεί την ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση, απαιτούμε και την υλοποίηση όλων των υπόλοιπων αιτημάτων μας.

ΩΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ:

• μία άμεση και ικανοποιητική μόνιμη, γραπτή απάντηση σχετικά με το κτηριακό μας ζήτημα (για το οποίο έχει ήδη σταλεί επιστολή στον Δήμαρχο Αθηνών)

• την άμεση μετακίνηση του σχολείου μας σε ένα κτήριο που να μπορεί να μας στεγάσει όλους με ασφάλεια
•Διεκδικούμε ίσο δικαίωμα στην εκπαίδευση για όλες και όλους.
•Καταδικάζουμε την παράβλεψη του άρθρου 16 και την υποβάθμιση της παιδείας.ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ!ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΜΕΤΡΑΝΕ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ

ΟΛ@ ΣΤΟΥΣ ΔΡΌΜΟΥΣ

Μαθητές Καλλιτεχνικού Σχολείου Αθηνών
27/2/2024